KLEIN…, maar FIJN !

Eerder heb ik al eens aangegeven dat we weliswaar momenteel met een klein clubje zijn, maar ook met een fijn  clubje.

Vandaag bij de “dubbele” jeudtraining  had ik die ervaring weer, en ook afgelopen dinsdag tijdens die spannende bondswedstrijd.

“WE ZIJN LEKKER BEZIG”om maar eens een vet cliché te gebruiken, en we gaan dan ook “ mooi” zo door.

Eén van de leden heeft voorgesteld de playoffs voor het kampioenschap volgend jaar uit te breiden naar 6 deelnemers nu er zoveel  strijdlust is  om de 5e plek. Ook de Lentecompetitie  zal dan10  dinsdagavonden gaat duren. En uiteraard wordt de reguliere interne competitie dan wat korter. Goed idee ?? In elk geval zal dan voor de playoffs een oplossing moeten worden gevonden voor partijen die om een of andere reden  niet direct volgens schema gespeeld kunnen worden.

De beide teams hebben het  dit seizoen ook UITSTEKEND gedaan, ongeacht de uitkomst van de GROTE FINALE op zaterdag 10 april a.s. wanneer het  eerste haar eerste plaats gaat verdedigen.

Het tweede team bereikte  met 2 verlies- en 4 winstpartijen, een goede 2e plaats achter Bakkeveen. De meeste  spelers van het  team  hebben  elo-winst  geboekt.  Zo overbrugde Geert  maar liefst 500 punten, noteerde  Yun-Che   er192 meer , en wonnen  Ingrid   en Martinus er  respectievelijk 158 en142.  
Pech was er voor John Folkers die werd gevraagd voor de uitwedstrijd naar Bakkeveen , loyaal  “JA “ zei maar wel verloor.   De kracht van Gerrit  vinden we niet terug in zijn elo-score en datzelfde  geldt voor Jaap, die daarentegen in het 1e team  sterk inviel met 1,5 uit 2 en een elo-toename van bijna 300 punten en duidelijk solliciteert naar een BASISPLAATS op het hoogste nivo !

Het eerste team kwam  bedeesd op gang  maar zette  na de 2-6 nederlaag  direct in de 1e ronde tegen Philidor de achtervolging in en won vervolgens alle partijen. Omdat zowel Philidor als Westergoo  flinke steken lieten vallen en Schaakwoude  in een rechtstreeks duel werd geklopt, gaat het team fier aan kop met 2 matchpunten meer dan Philidor, maar  met1,5 bordpunt minder.
Puntenverzamelaars zijn  naast eerder genoemde Jaap, Auke met 5 uit 5 (waarvan 1 “reglementair”), Marcus met 4,5 uit 6, Wolter ( net als Auke en Dick  nog ongeslagen) met 3,5 uit 4,  Dick  met  3 uit 4 en Bert met 3,5 uit 6.

Wat 10 april betreft:  in die laatste ronde moet minimaal remise gespeeld  worden tegen Westergo dat  zelf na een recente eigen remise geen  kampioenskandidaat meer is.
Ik ga er van uit dat Auke en zijn  mensschappen  er in slagen om voor de tweede keer op rij kampioen te worden en te promoveren naar de  PROMOTIEKLASSE !

Uw voorzitter