Yun-Che HU klaar in 8 zetten !

In alweer de 25e ronde van de interne schaakcompetitie van de Steenwijker Schaakclub  verstevigden de toppers hun posities. Bert van Steenbergen kon weliswaar niet meescoren omdat hij “oneven” was,  maar Dick Stavast,  Auke van Urk en Marcus Pliester wonnen hun partij, terwijl Jon Derks en Wolter Visscher tot remise kwamen  en zo hun posities  consolideerden.
Jon en Wolter  speelden een 4-paardenspel waarin Wolter met wit ogenschijnlijk mooi uit de opening kwam . Toen zwart zich echter wist te bevrijden  moest wit genoegen nemen met een iets slechter eindspel. Jon taxeerde zijn winstkansen  echter te gering om door te spelen en bood remise aan.
Dick  kwam met wit tegen  Ingrid Jansen in een Bogo-indische opening, waarin zwart zichzelf opzadelde met een  geisoleerde pion en veel bedenktijd. Toen  Ingrid uiteindelijk toch de pion verloor kreeg Dick een doorslaggevende aanval.
Auke van Urk  pakte de f5-verdediging van Frans van Emst solide aan en gaf zwart weinig ruimte.  Na enige terugtrekkende bewegingen lanceerde hij een aanval op de tegengesteld gerokeerde zwarte koning,  waarin hij weliswaar door zetverwisseling  direkte winst liet liggen, maar uiteindelijk toch nog ras de volle winst greep toen zwart verzuimde zijn geisoleerde paard tijdig in de verdediging te betrekken.
Marcus Pliester  verraste met zwart Henk Mante  door  de b4-pion  wel en de f4-pion niet te slaan. Zwart  ontwikkelde vervolgens zijn stukken beter en kon met zijn beide paarden een  dodelijke  vork op dame en niet-gerokeerde koning  zetten, waarna wit  nog even doorspeelde  doch bij dreigend torenverlies de vlag streek.
De snelste partij van de avond kwam op naam van Yun-Che Hu en Roelof Kreulen. Roelof had aangegeven dat hij graag om half 11 thuis wilde zijn en Yun-Che wilde daarbij wel helpen. Het liep echter anders dan Roelof bedoeld had: na  snel pionverlies kwam op de 8e zet zijn dame in  de penning en ging verloren, waarna  hij kon opgeven.
Martinus Scheeringa  zag dat Gerald Bouw zichzelf vastzette na een aangenomen damegambiet. Met een sterk paard op e5 beheerste wit het bord en na paardverlies van zwart  kon Martinus  opo de 31ste zet een beslissende aanval plaatsen.
Wim Rehorst en Frans van den Enden speelden Italiaans  waarin zwart door de rokade achterwege te laten in het middenspel met beide lopers gevaarlijk heerste over de diagonalen. Wit verhoogde de druk door het centrum waar hij een pion meer had, en  toen Frans zijn dame verspeelde leidde dat tot winst voor  Wim.
Jaap van der Hulst  en Geert Duiven  speelden een 4-pionnen Koningsindisch .  Wit won na afruil weliswaar een pion, maar  liet  in het middenspel ten onrechte de zwarte paardensprong naar  veld f4 toe, waarmee Geert een taktisch aftrekschaak op het bord kon krijgen en vervolgens zelfs mat !
Gerrit Schoenmaker  dwong met wit  Oeds Dijkstra vanaf de aanvang in de verdediging en nam de open d-lijn in bezit waarlangs hij de zwarte stelling binnendrong, geholpen door de loper op de b2-h8-diagonaal. Zwart spartelde lang tegen maar moest na materiaalverlies eieren kiezen voor zijn geld.
Op de ranglijst  gaat Yun-Che  een aantal plaatsen stijgen en  nestelt hij zich direct achter de top-10.

Donderdag  speelt het 1e team de voorlaatste bodswedstrijd  tegen Schaakwoude uit Damwoude en komende dinsdag  speelt het 2e team thuis tegen Bakkeveen, dat al kampioen is.