Verslag van de ALV van de Friese Schaakbond

 


 Afgelopen donderdag 22 september hebben Geert en Roel, namens onze club, de ALV van de Friese Schaakbond bezocht.

 De gebruikelijke jaarverslagen – zoals jullie die kunnen nalezen op de website www.frieseschaakbond.nl – worden in een vlot tempo doorgenomen en vastgesteld. Vervolgens werden aan de kampioenen van de FSB-competitie schaakklokken uitgereikt, helaas viel SC Steenwijk dit jaar niet in de prijzen. Onze buurclub WES kon zelfs 2 klokken meenemen naar Wolvega.

 Tijdens de bestuursverkiezingen werd er afscheid genomen van “onze” Henk van Dijk die de afgelopen 6 jaren de functie van competitieleider op zich heeft genomen. De laatste 3 jaren waren volgens Henk, en dat is door de Corona problematiek meer dan begrijpelijk, het zwaarst. Henk werd beloond met een mooi boek, een heerlijke fles wijn en natuurlijk alle lof en een hartelijk applaus. Erwin Denissen uit Sneek – onder andere Fide arbiter- volgt Henk op.

 Erwin vertelde de aanwezigen dat als er een telefoon afgaat tijdens een wedstrijd de tegenstander niet automatische de winst kan claimen, de arbiter mag een passende tijdstraf uitdelen.

 Tijdens de pauze werd er geloot voor de bekercompetitie, Steenwijk 1 speelt tegen Emmeloord en Steenwijk 2 tegen WES.

 KNSB-bestuurder Erik Mijnheer informeerde ons over een nieuwe opzet van de KSNBS. De huidige bondsraad – dat zijn feitelijk vertegenwoordigers van de regionale bonden- zal worden vervangen door een ledenraad. In deze ledenraad zullen regionale vertegenwoordigers zitting nemen maar ook afgevaardigden van andere bloedgroepen – bijvoorbeeld topschaak – die nu niet vertegenwoordigd zijn.

 Het Schaakmagazine wordt binnenkort weer uitgegeven in een gedrukte uitgave, de eerste 2 nummers zullen gratis aan de KNSB leden worden gezonden, daar is het maandelijks in de kiosk te koop.

 Volgens jaar bestaat de KNSB  jaar, het gehele jaar zijn er speciale activiteiten met de nadruk op de maand mei.