JEUGDSCHAAKTOERNOOI WOENSDAG 26 OKTOBER A.S.

 PERSBERICHT JEUGDSCHAAKTOERNOOI  WOENSDAG 26  OKTOBER  A.S.




Eindelijk kan Schaakclub Steenwijk – Corona was in 2020 en 2021 spelbreker – weer een jeugdschaaktoernooi organiseren en op woensdagmiddag 26 oktober 2022 is het zover. Van 14.30 tot 17.00 uur zijn schakende basisscholieren uit Steenwijkerland van de groepen 6,7 en 8 welkom in Ons Dorpshuis te Onna, Burg. G.W.Stroinkweg nr. 122A.


Ook kinderen uit groep 5 mogen meedoen maar ze worden dan wel ingedeeld bij groep 6.


Niet alleen bij de deelnemers zullen veel nieuw gezichten zijn, ook de jeugdschaakcommissie van de Schaakclub heeft afscheid genomen van enkele oudgedienden en heeft een flinke verjonging ondergaan.


Goed kunnen schaken is niet beslist noodzakelijk maar de basisregels – de “loop der stukken” – moeten natuurlijk wel gekend worden.


Deelname kost 5 euro en daarvoor krijgen de deelnemers niet alleen een mooie schaakmiddag maar ook nog wat te drinken, wat lekkers en…….ieder kind een prijs ! Die euro’s moeten worden betaald bij de ingang van de speelzaal.


Aanmelden voor het toernooi kan via de eigen basisschool, maar ook rechtstreeks bij de leden van de jeugdschaakcommissie: dickteunis741@hotmail.com en niekstrampel@gmail.com . Voor de met internet heel handige jongens en meisjes ook via de link naar website jeugdschaaktoernooisteenwijk.wordpress.com


Spreekstalmeester Jon Derks, bij de oudere kinderen nog bekend van optredens in 2019 en eerder heeft toegezegd weer de verbale leiding te voeren, en voor de begeleiding van de diverse groepen en de eventuele arbitrage van partijen zorgen leden van de schaakclub.