Jeugdschaaktoernooi 2022

 


de 3 bekerwinnaars, vlnr, Joris Vink, Finn Voorma en Kristian Vis.

 

Geslaagde jeugdschaakmiddag!


Twintig jeugdige schakers namen deel aan het jeugdschaaktoernooi te Onna, georganiseerd door Schaakclub Steenwijk. Zij werden naar leeftijd ingedeeld in groepen van 6 of 8. Waar in het verleden School B hoofdleverancier was, leverde deze keer de Clausschool de meeste deelnemers.

Onder toeziend oog van ouders en grootouders ging het toernooi om 14.45 uur van start en gezien het aantal deelnemers hoefde niet halverwege heringedeeld te worden. Er was daarom ruimte voor een pauze met frisdrank.

In de groep met leerlingen van schoolgroepen 7/8 bleek Joris Vink van Kwadraat met 6 uit 6 duidelijk de sterkste. Merynn Hetterschijt van School B werd tweede met 4 punten net voor Giel Katers van Puzzelstuk met 3,5 en Matthias Kuiper van Kwadraat met 3. Lenn Hetterschijt haalde 2,5 punt en Rohan Lugtmeijer van de Samensprong 2. Het enige meisje, Massara van de Johan Friso, boekte in de laatste ronde eindelijk de zo verdiende zege.

In groep 5/6 A ook een ongeslagen winnaar: Finn Voorma van School B moest 2 remises toestaan en kwam zo tot 5 punten. Thijmen Visser van Kwadraat scoorde 4 punten en Tijn van den Assum van de Ark uit Oldemarkt 3,5. Pepijn Mulder, school B, eindigde op 3 punten en Niels Knol van de Clausschool op 2,5. Guus Vink en Dyon Lugtmeijer moesten het deze keer doen met één overwinning.

In groep 5/6 B, louter bestaande uit leerlingen van groep 5 van de Clausschool, blies Kristian Vis al zijn tegenstanders van het bord, 7 uit 7, al had hij het geluk dat nummer 2, Cas de Jong in de laatste partij mat-in-één over het hoofd zag. Gerben Huisman en Jorik Santbergen deelden de derde plaats met 3 punten. Daniel Giskes scoorde 2 ,5 punt voor Mert de Jong met 2. Van en met die klas gaan we ongetwijfeld nog veel schaakplezier beleven.

Om 17.00 uur kon de prijsuitreiking plaatsvinden. De groepswinnaars ontvingen een beker en de nummers twee een “zilveren” medaille. Voor alle andere deelnemers was er een bronzen herinneringsplak.