In ronde 7 van de interne competitie stond maar een beperkt aantal partijen op het programma, omdat het derde team een FSB-wedstrijd speelde en omdat een aantal Steenwijker schakers meedoet aan het Univé-toernooi in Hoogeveen.
Auke van Urk sloeg een aanval op zijn koppositie af. Zijn tegenstander, Jan de Smidt vergiste zich in de opening, het Spaans vierpaardenspel. Terwijl in het Spaans de zet a6 normaal is als antwoord op 3 Lb5 is 4 …a6  na 1. e4 e5 2. Pf3 Pc6 3. Pc3 Pf6 4. Lb5 een fout die gewoon een pion kost. Jan won die pion met listig spel wel terug, maar moest daarvoor een enigszins passieve stelling accepteren. Toen hij in het middenspel een zg. röntgenaanval van Aukes loper op zijn dame en toren overzag, gaf hij op.
Gerrit Schoenmaker overkwam iets dergelijks, maar met materieel gezien nog grotere gevolgen, bij hem stonden dame en koning op de diagonaal van Jons loper. Dat was natuurlijk funest. Jaap de Koning liep tegen Geert Duiven in een bekende val in het Russisch, na 1. e4 e5 2. Pf3 Pf6 3. Pxe5 Pxe4 4. De2 speelde hij zijn paard weg, waarna een aftrekschaakje hem de dame kostte. Jaap van der Hulst stuitte op taai verzet van Gerald Bouw. Pas op de 30e zet kon Jaap doorbreken op de damevleugel en een vrijpion creëren. Gerald probeerde nog een tegenaanval op te bouwen, maar bij zet 51 was het over en uit voor hem. Martinus Scheeringa  speelde tegen Roel Kreulen en verrekende zich in het vroege middenspel. Dat kostte hem een stuk, maar opgeven doet Martinus niet gauw. Zolang er stukken op het bord staan zijn er kansen is zijn motto. Roel probeerde de witte koning mat te zetten en kwam daar ook dicht bij, maar het lukte hem net niet. Wel moest Martinus om mat tegen te gaan berusten in een grootscheepse afruil van stukken en een kansloos eindspel. Verder speelde Yun Che Hu tegen Michiel Rensen . Van die partij heb ik niets meegekregen, was het inderdaad 0-1? Willen jullie de uitslagen zelf wel even invullen volgende keer?