onderlinge competitie

Naast de eerste thuiswedstrijd van het tweede team werd er in de hoogste en laagste regionen ook nog geschaakt voor de interne ranglijst. Helaas moest Frans van den Enden op het laatste afzeggen, waardoor Gerrit Schoenmaker als oneven moest worden aangemerkt.
Gerald Bouw mocht het met wit opnemen tegen Geert Duiven, maar die had zich voorgenomen vanavond te winnen en dat deed hij dus. Het orthodox damegambiet van Wim Rehorst en Roelof Kreulen eindigde in remise, nadat de d-pion van Roelof de hele avond onder druk gestaan had. Toen die pion  in het eindspel  eindelijk sneuvelde zag Wim echter geen kans meer zijn plusje om te zetten in winst. Dick Stavast is zich aan het specialiseren in het Frans. Ook tegen Bert van Steenbergen speelde hij e6 waarop deze zijn standaardzet b3 liet volgen. Even later zwart opgescheept met een dubbelpion op de f-lijn waarna hij besloot tot een tegenaanval op de damevleugel, hetgeen uiteindelijk tot remise leidde. Marcus Pliester speelde met zwart de opening tegen Auke van Urk wat te passief, maar toen deze op zijn beurt  met de aanval  wat aarzelde kreeg Marcus goede tegenkansen. Hij verzuimde echter op het goede moment een matdreiging in te lassen, waardoor Auke kon doorbouwen en de ongecoordineerde zwarte stukken buiten spel kon zetten. In slechte stelling en tijdnood gaf Marcus op. Wolter Visscher en Jon Derks speelden het 4-paardenspel, dat lange tijd symmetrisch verliep. In het middenspel werd gestreden om het initiatief dat uiteindelijk bij Wolter kwam met zware druk op zwarts centrum en koningsstelling. Toen Jon echter met een gelukje het loperpaar verwierf, kreeg hij vanuit het achterveld gemene tegendreigingen. Wolter investeerde een pion om aanval te houden, maar toen dat niet lukte moest hij zelf in de verdediging. Een fout onder druk was meteen beslissend en bracht Jon het punt.
Auke blijft ruim aan de leiding en Bert volgt op een kleine 60 punten. Tussen hen in staat  Frans die tot zijn eigen verrassing nog ongeslagen is, maar intern ook nog geen grootheden tegenkwam.