De gezamenlijke slotronde van de FriesSchaakBond-competitie vond dit jaar plaats in Heerenveen.

In de promotieklasse, waarin het eerste team van de schaakclub Steenwijk uitkomt waren de beslissingen al gevallen, dus de wedstrijd die voor Steenwijk op het programma stond tegen het sterke Schaakwoude was niet meer van belang. Niettemin werd aan alle acht borden fel om de punten gestreden. Aan het eerste bord boekte Dick Stavast een knappe zege op de sterke Gert Jan Rauw. Ook Jan Bijker won (aan bord 6) en liet daarmee zien dat zijn afwezigheid door drukke werkzaamheden in de eerste 5 wedstrijden een gemis voor het team was, de 2 wedstrijden waarin hij wel beschikbaar was scoorde hij namelijk 2 volle punten. Remises waren er voor Henk van Dijk, Marcus Pliester en invaller Jaap van der Hulst, terwijl Auke van Urk, Jon Derks en de tweede invaller Ingrid Jansen genoegen moesten nemen met een nul. De eindstand kwam daarmee op 4½ - 3½ voor Schaakwoude, dat daarmee de tweede plaats in de promotieklasse behaalde, terwijl Steenwijk genoegen moest nemen met een plaats in de middenmoot. Het team van Emmeloord werd net als vorig jaar kampioen, en gaat wellicht ditmaal  wel de stap naar de landelijke competitie zetten.

 

Een paar dagen later stond de halve finale van de FSB-bekercompetitie op het programma. Daarin was Steenwijk gekoppeld aan Emmeloord, de kersverse kampioen van de promotieklasse. Emmeloord trad op volle oorlogssterkte aan, terwijl Steenwijk het moest doen zonder kopman Dick Stavast, die ook voor Sneek uitkomt in de landelijke competitie en daarom niet speelgerechtigd was in de wedstrijden om de regionale beker. Steenwijk koesterde daarom niet veel illusies op het bereiken van de bekerfinale, maar het werd in Emmeloord toch nog een spannende strijd. Weliswaar kwam Henk van Dijk al in de opening slecht te staan, maar dat leek gecompenseerd te worden door Auke van Urk die veelbelovend spel kreeg tegen Timo Koffeman , de kopman van Emmeloord. De andere twee partijen, van Jon Derks en Marcus Pliester leken vooralsnog in evenwicht te zijn.

Ondanks een taaie verdediging wist Henk van Dijk het tij niet te keren, maar Timo Koffeman wist te profiteren van een onnauwkeurig zetje van Auke van Urk en creĆ«erde op knappe wijze zoveel tegenspel dat hij uiteindelijk nog wist te winnen ook. Inmiddels was Jon Derks in een gunstig toreneindspel terecht gekomen dat hij knap tot winst voerde, waarmee  hij zijn tegenstander Frank Hoogenboom diens eerste seizoensnederlaag toebracht. De partij van Marcus Pliester bleef in evenwicht, zodat de eindstand 2½ - 1½ voor Emmeloord werd, dat nu mag proberen naast de  FSB-kampioenstitel ook nog de FSB-beker te veroveren.