Steenwijk bekert verder

Onder het motto never change a winning team reisde het viertal Auke, Henk (vD) , Henk (W) en Jon naar Heerenveen om het bekerteam van die club te bestrijden. Het werd een spannend duel, dat lange tijd gelijk op ging. De eerste beslissing kwam tot stand aan bord 2, waar Arjan Pragt in de opening een pionnetje snoepte van Henk (vD). Dat pionnetje won Henk even later weer terug en op grond van een betere pionnenstelling had hij toen een wat beter eindspel met beiden verder nog twee torens en een loper.
Maar toen de torens eenmaal geruild waren bleef er een stelling over waarin geen van beide spelers nog winstkansen had. Remise dus.
Ook bij Henk W werd het remise. Tegenstander Tjeerd Siblesz  leek  beter uit de Siciliaanse opening te komen, maar Henk liet zien dat er weinig aan de hand was en hij kreeg later in het middenspel zelf enig initiatief, wat zijn tegenstander tot nauwkeurig spel dwong. Ook dit was echter te weinig voor winst zodat ook hier na grootscheepse afruil tot remise besloten werd.
Auke speelde tegen Hein van der Wijk weer eens de zg. Hippo. Hij kwam uitstekend te staan, mogelijk zelfs gewonnen, maar een ondoordachte pionzet verzwakte zijn stelling en gaf de Heerenvener zoveel tegenkansen dat tot remise besloten werd.
Restte nog één partij, die tussen Jon Derks en Klaas Abma. In een koningsindische opening met een korte rokade voor zwart en een lange voor wit werd op de koningsvleugel alles dichtgeschoven. Op de damevleugel had Jon enige aangeboden pionnetjes verorberd en de resulterende zwarte aanval gepareerd. Jons strategie was er vanaf dat moment op gericht zoveel mogelijk stukken af te ruilen omdat het eindspel met twee pionnen meer er erg gunstig uitzag. Beide spelers hadden nog maar wenig tijd over (Jon ietsje meer) en de Heerenveners zagen het somber in en terecht want toen Klaas dacht een dame af te ruilen en Jon die dame met zijn eigen dame pakte bleek dat de Friese dame ongedekt stond en Jon dus een dame voorstond. Dat was dus 2½ - 1½ voor Steenwijk, dat daarmee doorgedrongen is tot de halve finale van de FSB-beker.