Stevig verlies voor tweede team in laatste ronde in en tegen Heerenveen

 

Het tweede team heeft een fikse nederlaag geleden tegen Heerenveen 2, alhoewel het daar aanvankelijk niet naar uit zag. Wolter en Jaap openden stevig  en hadden hun tegenstander flink onder druk. Verrassend was de snelle remise van Ingrid in 18 zetten. Normaal is ze een van de laatsten, maar het was koud in de speelzaal en haar zwarte stelling bood weinig aanknopingspunten voor een winstvariant. Slechter verging het Roel die op de kopningsvleugel een ingesloten paard kwijt raakte en daarna nog wel wat probeerde op de damevleugel tegen de langgerokeerde zwarte koning, maar op de 18e zet opgaf vanwege ondekbaar mat. Vervolgens ging Wolter voor de bijl: op de 20e zet offerde hij een stuk en op enkele zetten later plaatste hij een paardvork op de torens. Hij weigerde dan ook een remise-aanbod maar zag weer enkele zetten later zijn koning gevangen in een stikmat.

Jaap had intussen z'n overwicht verspeeld  en zat in een toreneindspel met een pion achter, dat door zijn tegenstander goed werd verzilverd. Yun-Che was totdan ontsnapot aan meerdere dreigingen en verlies van een volle toren, maar ontsprong de dans niet, zodat met 5 partijen uit de winst voor Heerenveen al binnen was. Frans bood daarop remise aan omdat zijn Franse stelling ook niet een doorslaggevend perspectief bood, waarna Martinus de eer redde met een winstpartij, nadat hij aanvankelijk een snelle verliezer leek met 2 pionnen achter. Hij zette dat evenwel om in een stuk voor, waarna zijn rivaal geen brood meer zag in z'n positie.

Invaller Oeds kwam met zwart weliswaar in de verdrukking maar speelde goed naar voren en kreeg na knappe kwaliteitswinst een gewonnen stelling. In de stijl van deze beroerde avond eindigde ook deze partij echter niet in winst, maar in remise.