IN  MEMORIAM      JOHN  KEMP

 

 

Getroffen zijn wijdoor het overlijden van JOHN KEMP, de markante nestor van onze club, die tot zijn verdriet door zijn zwakke gezondheid de laatste jaren de clubavonden niet meer kon bijwonen.

Na zijn pensionering in Engeland als lector/professor in de filosofie kwam  hij met zijn Nederlandse echtgenote naar haar thuisland, en wel naar Steenwijk.

Eén van zijn hobby's  werd het schaakspel, en ondanks zijn gevorderde leeftijd was hij een gretige en snelle leerling, die  zowel in Wolvega als Steenwijk aan de clubcompetitie deelnam en al spoedig een vaste plaats veroverde in ons eerste team.

Daarnaast was hij een beminnelijk man, geïnteresseerd in het leven van zijn clubgenoten. Veel later hoorde ik dat hij ook één van onze bevrijders was, geland in Normandië in zomer 1944.

Een aantal jaren geleden nam zijn gezondheid af, en moest hij  het clubschaak opgeven. Wel speelde hij thuis af en toe nog een partij tegen  bezoekende clubleden.

Zijn 90-ste verjaardag vierden we in februari 2010 rond zijn ziekbed.

Afgelopen maandagmiddag, 3 oktober 2011, is hij ingeslapen nadat zijn lichaam niet meer de kracht had een zoveelste longontsteking  weerstand te bieden …

 

 

Frans van Emst