Reflectie  in het zicht van de haven ….

 

Gelukkig zit de FSB-competitie er op,  hoorde ik  teamcaptain Ingrid verzuchten. En zonder dat de captain  gelyncht  of anderszins gemaltraiteerd  is.  En nog met redelijk succes ook. De beide teams die  minder  werden geacht – ondanks dat we er van verloren – zijn onder ons geeindigd. Dus er bestaat gerechtigheid ! Maar steeds die keuze uit 11 of meer spelers ?  Dat moet volgend jaar anders. Wat zouden de thuisblijvers gemeesmuild hebben als we die 3 punten niet gehaald hadden !!  Yun-Che blijft de held van het tweede, ondanks het feit dat hij Eppies remiseaanbod niet hoorde (of in de wind sloeg), en Henk van Dijk  dook op als redder in de nood. Helaas speelt die volgend jaar in het eerste team: 5 gespeeld en 5 gewonnen. Wat een binnenkomer ! Het eerste team kon  zaterdag onvoldoende geholpen worden door de invallers ( let wel Auke: 1,5 uit 2  !): weer nipt met 3,5 tegen 4,5 verloren. Ook dat moet volgend jaar anders.

Het lentekampioenschap wordt een prooi voor de nieuwe Henk. Dat kan haast niet anders. Die man speelt van de subtiele zetjes zoals ook andere clubtoppers dat in alle stilte kunnen.

Marcus, Yun-Che, Roel, Martinus, Rody  …. Ze gaan elkaar natuurlijk nog fors te lijf de komende weken, maar de  lachende derde is bekend.

Bij de strijd om het clubkampioenschap ligt dat anders. Frans en Bert kunnen we afschrijven. Die kunnen hooguit nog wat roet in andermans eten gooien. Stef  moet de komende weken stevig doorpakken om nog aan te haken, en Jon mag komende week niet weer verliezen. Auke probeert allerlei nieuwe posities uit en maakt de stelling zo ingewikkeld dat hij ook zelf  soms de draad dreigt kwijt te raken. Dick dan ?  Nog een maandje geduld lezers, dan weten we het, of zou de titel pas in de laatste ronde vergeven worden als de twee spelers met de hoogste rating elkaar weer treffen ?  Dan hebben we een perfecte loting verricht !