SCHAAKCLUB GAAT SPELEN IN WIJKCENTRUM “ DE OERTHE” IN OOSTERMEENTHE/NIEUWEGAGELS

In verband met verbouwing van Dorpshuis Onna zal de Steenwijker Schaakclub met ingang van dinsdag  27 april 2010  voorlopig haar  dinsdagse clubavonden houden in wijkcentrum De Oerthe aan de  Parallelweg 15 ( 8332 JD, tel. 520485) /hoek Gagelsweg,  nabij  De Koperberg,  clubgebouw van de  voetbalclub Steenwijker Boys en  de Clausschool.

Op die dinsdag starten  de play-offs om het clubkampioenschap 2009-2010 waaraan deelnemen de   in de interne competitie 4 hooggerangschikte spelers.  Dat zijn  Dick Stavast, Auke van Urk, Jon Derks en Bert van Steenbergen, waarbij Dick de vorig jaar veroverde titel dus zal verdedigen.

De overige spelers  kunnen deelnemen aan de strijd over 6 ronden om het Lentekampioenschap,  een – zoals afgelopen jaren bleek – eveneens felbegeerde titel. Wolter Visscher zal  uiteraard zijn titel  niet zonder slag of stoot afstaan terwijl Martinus Scheeringa zal proberen  die voor de tweede maal te veroveren. Gevaarlijke “outsiders”zijn natuurlijk Marcus Pliester en Ingrid Jansen.