PLEZIERIGE AVOND IN ANSEN

Donderdagavond (20-9) togen we met tien man en een vrouw naar Ansen voor de jaarlijkse match tegen Schaakclub Dwingeloo. Het was in dubbel opzicht een mooie "match", want ook zij waren met zijn elven. We speelden in vier groepen, ingedeeld naar rating. Telkens drie Dwingelers en drie Steenwijkers bij elkaar, 25 minuten per persoon per partij. Alleen onze jonkies, Jelmer en Olivier speelden in groep 4 twee rondjes, anders zou het te laat voor ze worden, ze werden tegen tien uur opgehaald. Allebei gaven ze heel leuk partij, maar toch is hun score (0 – 4) in de einduitslag niet meegerekend. Daarvoor was het verschil in speelsterkte met hun tegenstander oneerlijk groot.

Maar ook zonder groep 4 mee te tellen gingen we zwaar de boot in: 10 ½ tegen 16 ½. Onze groepen 1 en 3 konden goed meekomen, die speelden min of meer gelijk. Dimitri en Roelof haalden beiden op prima wijze 2 uit 3, waardoor hun groep (met Gerald erbij, mooi dat die ook lekker meedeed!) 4 uit 9 scoorde. Henk van D. (2 punten), Jon (1 ½)  en Frans (1) hielden de zaak tegen de Dwingeler toppers in evenwicht, maar Frans liet in ronde 1 een kale koning pat lopen tussen zijn  dame en twee lopers en Jon overzag in ronde 3 in totaal gewonnen stelling dat hij zelf mat in één ging. Dus dat had zo maar 6 – 3 voor Steenwijk kunnen zijn en ook eigenlijk moeten zijn, want de Dwingelers van groep 1 hadden gemiddeld zo'n 90 elo-punten minder.

Helaas liet onze middengroep, in elo's ongeveer even sterk als hun tegenstanders, het er lelijk bij zitten. Aan Ingrid lag het niet, die stelde tegenover een nederlaag twee overwinningen, waarbij zelfs één "op de klok", dat zal wel een unicum voor haar zijn geweest! Gerrit en Jaap v.d. H. hadden echter helemaal hun avond niet, want ze brachten samen nul komma nul punten binnen.  Daar dus 2 – 7 voor de Drenten, dat hakte erin. Ook Jaap K. kwam nog een hele poos kijken (en nog even voor de lol wat schaken). De afspraak die hem oorspronkelijk uit de ploeg gehouden had, bleek te elfder ure afgeblazen te zijn. Toen was het korte ritje van Havelte naar Ansen natuurlijk verleidelijk genoeg.

Schaakclub Dwingeloo was weer als vanouds heel gastvrij en mede daardoor hadden we, net als de vorige keren, een enorm gezellige avond. Weliswaar met zwak resultaat, maar dat was volstrekt bijzaak.