Rapidschaak


In de tweede ronde Rapidschaak te Steenwijk verdedigde schaakster Ingrid Jansen met verve haar eerste positie in het klassement. Zij hield met zwart Auke van Urk op remise, versloeg met wit Roel Kreulen en Rody Holtrop en moest alleen in Jon Derks die haar op de damevleugel compleet overrompelde haar meerdere erkennen. Auke van Urk die na de remise won van Jon Derks en Martinus Scheeringa, blunderde in goede stelling tegen Stef van Kesteren, die dankzij de schrikreactie van Auke  de juiste oplossing vond. Dick Stavast had de eerste Rapidavond moeten verzuimen maar won nu liefst vier keer, waarbij hij steeds weinig bedenktijd ter beschikking had en tegen Jaap van der Hulst door het oog van de naald kroop.
Stef van Kesteren was deze avond ook goed op dreef en behaalde 3,5 punt, terwijl Jon Derks en Roel Kreulen 3 punten aan hun eerdere totaal toevoegden en daarmee dichter naar Ingrid en Auke toekropen.
Yun-Che Hu scoorde tot ieders verrassing niets, maar liet de troostprijs, een fles wijn gedoneerd door KRA-schilderwerken, aan Roelof Kreulen die nog tot een halfje kwam. Martinus Scheeringa mag de meest strijdlustige schaker van de avond genoemd worden: hij was steeds tot de laatste minuten actief al leverde die inspanning maar 1,5 punt op. Eenzelfde score bereikte Bert van Steenbergen, die eenvoudig "z'n dag niet had", en hetzelfde gold voor Jaap van der Hulst. Henk Mante had zware tegenstanders, en won alleen van Oeds Dijkstra. Die versloeg op zijn beurt Geert Duiven, en Geert nam zijn wraak op Roelof Kreulen. De tweede fles wijn was voor de enige dame die - zoals de tussenstand laat zien - tot heden 20 mannen te veel is.
De stand na 2 van de 3 ronden Rapidschaak luidt:
1. Ingrid Jansen, 6,5 uit 8
2. Jon Derks en Aulke van Urk, 6 uit 8
4. Roel Kreulen, 5,5 uit 8
5. Stef van Kesteren, 4,5 uit 6
6. Dick Stavast, 4 uit 4
7. Henk Mante, Bert van Steenbergen, Rody Holtrop,
    Martinus Scheeringa, Yun-Che Hu met 3,5 uit 8
12. Jaap van der Hulst en Oeds Dijkstra  3 uit 8
14. Roelof Kreulen,  2,5 uit 8
15. Geert Duiven, Frans van den Enden,  Wim Rehorst,     Wolter  Visscher,   2 uit 4
19. Gerald Bouw 0,5 uit 4
20. Jossen Gerner 0 uit 3