Xaveer doet goede zaken in Leeuwarden, pakt derde plaats op Fries Kampioenschap !!!

Van 11 juni tot zaterdag 22 juni werd door de Schaakclub Schaakcombinatie Leeuwarden het Fries Kampioenschap georganiseerd. Er werd gespeeld in 3 groepen met verschillende speelsterkte. Namens Sc Steenwijk heeft de 15-jarige Xaveer Blok meegestreden in de hoofdgroep. Hier wist hij de derde plaats te behalen door met slecht een ½ punt achterstand op de uiteindelijke winnaar te eindigen. Dit kwam tot stand door oa een oud kampioen te verslaan en 5 overwinningen op rij in de eindfase.

(via website FSB en Leeuwarden schaakcomibinatie):

Laaste ronde

Migchiel de Jong uit Leeuwarden en Selwin Keuning uit Sneek eindigden na de laatste ronde, op zaterdagmiddag 22 -juni, gelijk aan kop met de score van zes uit zeven en zij deelden ook het prijzengeld. Michiel deed dat door te winnen van Oene Schriemer uit Tytsjerk en Selwin won van Erik Sparenberg uit Leeuwarden. De derde podiumplaats was voor Xaveer Blok uit Scheerwolde via winst op Wessel van den Berg uit Leeuwarden.  Het reglement bepaalde een barrage tussen Migchiel en Selwin om de titel die door de laatste werd gewonnen en voorkwam hiermee dat Migchiel zijn 12e FK senioren titel pakte.

Zesde ronde

De zesde ronde begon met 2 koplopers met 4.5 uit 5, Migchiel de Jong en Selwin Keuning die tegen elkaar speelden en het punt deelden. Er waren drie achtervolgers met een halfje minder, Amir Nicolai, Cas Roorda en Erik Sparenberg, Erik won van Cas en schaarde zich zo bij de koplopers met de score van 5 uit 6. Maar Amir verloor verrassend van de 16 jarige Xaveer Blok. Deze jeugdspeler uit Scheerwolde had in de eerste ronde een bye en verloor in de 2e ronde van Wander Jorritsma maar won vervolgens van Dylan Hiemstra, Martijn Tuininga, Dylan Roersma en nu dan van de regerend kampioen Amir.  Achter de koplopers zijn 3 achtervolgers met een halfje minder, het zijn Wessel van den Berg via winst op Jurjen Wedzinga, Oene Schriemer via winst op Erik van Oosterhout ( uit Tzumarrum)  en de jeugdige Xaveer Blok die speelt bij Steenwijk