Dick Stavast prolongeert schaaktitel 


Na een uiterst spannend competitieverloop is regerend clubkampioen Dick Stavast er in geslaagd de titel te prolongeren. Doordat hij in het begin enkele remises moest toestaan raakte hij een punt achterop bij jeugdtalent Xaveer Blok. In de 7e ronde verloor Blok een onderlinge alles-of-niets partij waarna het tot en met de 10de ronde gelijk op ging met louter winstpartijen. In ronde elf trachtte Blok te forceren tegen Henk van Dijk hetgeen hem een nul opleverde terwijl Stavast remise moest toestaan aan Hans Kemperman. De strijd om het kampioenschap zou dus beslist worden in de 12e en laatste ronde: Blok moest winnen en Stavast mocht niet verliezen. Hun tegenstanders, Louis Beuving en Jan Bijker boden tot in de late uren ferme en creatieve tegenstand maar moesten uiteindelijk capituleren. Zo bleef Blok een half puntje achter. Op de 3e plaats eindigde veelvoudig oud-kampioen Auke van Urk terwijl Henk van Dijk beslag legde op plek vier.


Ook de strijd onderin was uiterst spannend: door het terugtrekken van Matthijs Kuipers en de achterblijvende score van Geert Duiven waren er nog 2 degradatieplaatsen te verdelen waarvoor 4 spelers in aanmerking kwamen. Roel Kreulen en Robert Rubertus bonden onderling de strijd aan en omdat Rubertus al te gretig op pionnenwinst ging werd hij gedwongen een paard in te leveren waarna zijn lot bezegeld was. Dick Teunis wist Jon Derks een centrumpion te ontfutselen waarna het voor Derks niet meer goed kwam toen hij ook nog een loper moest inleveren. Het wachten was daarna op het resultaat van Lauren Vis tegen Peter de Korver. Bij winst van Vis was Derks gedegradeerd. Dat liet De Korver evenwel niet gebeuren. Voorzichtig manoeuvrerend koerste hij af op een gewonnen pionnen eindspel.


In de B-groep was nieuweling Jord Broers al enkele ronden voor het einde zeker van de eindoverwinning en de Lentetitel. Hij verloor geen enkele partij en hoefde slechts driemaal remise toe te staan: 10,5 punt ! Pelle Sassen werd in zijn kielzog op 2 punten achterstand tweede en Yannick Liefting op 2,5 punt derde. Oud-lentekampioen Pieter van dert Zee redde de eer van de “oudjes” met 7 punten en een vierde plaats, voor de jongelingen Anton Ponne en Kristian Bokhorst met 6,5 punt.