Steenwijk 4 Kampioen FSB 2C

Verslag van Ramon

Steenwijk 4 tegen Wes 2. Een avond voor de wedstrijd heeft Bakkeveen 1 de nummer 3 tegen de nummer 2 DSC 1 gewonnen met 3-1. Dit betekende voor Steenwijk 4 dat 1 bord punt genoeg is voor het kampioenschap (beter onderling resultaat tegen Bakkeveen 1). Steenwijk speelde met Ramon op bord 1 tegen Bert, Bord 2 Lauren tegen Remco (Heite), Bord drie Kristian tegen Meine en bord 4 Pieter tegen Lieuwe. 


Kristian bood al snel remise aan en deze werd verrassend genoeg aangenomen door Meine. Meini stond beter en had ook al eens een gratis loper kunnen pakken. Het eerste halve punt is binnen, op de borden ziet het er op dat moment goed uit. Lauren staat een pion voor Ramon zelfs 2, Pieter staat iets minder maar heeft zeker kans op remise. 


Na een aantal zetten verandert het snel, Lauren verliest een paard en staat verloren. Ramon maakt een blunder en biedt remise aan ondanks de 2 pionnen (die waarschijnlijk wel weer teruggegeven gaan worden). Bert is sportief en neemt de remise aan. Dit is een goed resultaat voor Bert en het kampioenschap voor Steenwijk 4. Even later verliest Pieter de partij van Lieuwe door een vervelend vorkje waardoor Pieter zijn dame verliest.


Ondanks de 3-1 overwinning van WES 2, zijn de Steenwijkers blij met het kampioenschap. Steenwijk 4 werd tijdens de partij nog even aangemoedigd door de voorzitter Roel en Hans.