HALVERWEGE

Halverwege de finalecompetities tekenen zich de eerste scheidslijnen af. In groep B gaat Jordi Broers met 5,5 uit 6 (!) aan kop, gevolgd door Pelle Sassen met 4,5 punt. Kristian Bokhorst volgt met 4 punten in gezelschap van Herman Boeren en Peter Louwet, “oudjes “die aan een lenteoffensief bezig zijn. Anton Ponne moet het vooralsnog doen met 3,5 punt evenals Yannick Liefting en Hayo de Vries. Tim Kurstjens is met 3 punten zijn wintervorm kwijt en ook Gerrit Schoenmaker, Martinus Scheeringa en Jelmer de Goede scoorden nog maar 50%. Als ze nog de ambitie hebben lentekampioen te worden moeten ze een flink tandje bijzetten. Pieter van der Zee en Bert Dassen kunnen de droom om de titel dit jaar nog weer te winnen wel vergeten en ook Gerbrand Wijbenga staat op 2,5 punt en strijdt met de overigen “om de eer”.


In groep A gaat Xaveer Blok – nog altijd geen 16 jaar – met 5 uit 6 fier aan kop en hij lijkt op weg naar het kampioenschap. Hij speelde vier partijen in de play-offs en won ze alle, en dat niet van de minsten. Dick Stavast en Hans Kemperman volgen met 4 uit 6 – na elk al 3 remises – en moeten de komende weken laten zien of ze Xaveer in toom kunnen houden.

De 5 spelers met 3,5 uit 6 – Nick Jhirad, Peter de Korver, Auke van Urk, Henk van Dijk en Roel Kreulen die tot nu toe allemaal 1 pot verloren – hoeven nog niet te wanhopen maar moeten nu echt uit hun schulp kruipen. Voor een promovendus doet Roel dat prima met twee overwinningen op rij.

De 9 spelers in de achtervolgende pelotons met 3 respectievelijk 2,5 punten gaan proberen aan te haken.