14 November + TAL verslag


Vandaag ronde 11 van de Herfstcompetitie, volgende week wordt er duidelijk wie er promoveren en degraderen voor de Wintercompetitie. De einduitslag is leidend, bij gelijk aantal punten worden de weerstandpunten(WP)  beslissend! (Weerstandspunten zijn de som van scores van je tegenstanders, heeft verder niets met rating te maken)

 

Vanavond worden er vier externe wedstrijden gespeeld, drie in Onna en een in Leeuwarden. Gisteren speelde Steenwijk 3 in Workum.

ODI (Workum) - Steenwijk 3: 0.5 - 3.5

Philidor 4 (Leeuwarden) - Steenwijk 5: 3.5 - 0.5

Steenwijk 2 - Heerenveen 1: 2-2

Steenwijk 4 - DSC 1 (Drachten): 3-1

Steenwijk 6 - Sneek 2: 0.5-3.5

Steenwijk 1 speelt vrijdag tegen Rijs

De indeling voor vanavond

 

Verslag TAL 5 november

Dat is de grote vraag. Met TAL 2 en 3 gaat het prima, maar ons eerste team heeft problemen met het inzetten van zijn sterkste spelers. Daarvan waren er deze ronde 4 afwezig door ziekte en andere zaken. En dat juist tegen een team, Groninger Combinatie 5, waar eindelijk punten tegen konden worden gehaald. De kleine hoop dat de invallers een goede bijdrage konden leveren werd helaas niet bewaarheid: ze scoorden samen een half puntje. Om dat door de 4 vaste spelers te compenseren met 4 punten was ook niet erg realistisch: ze kwamen niet verder dan 2,5 punt zodat er met 3 – 5 werd verloren. Pech, dat het juist tegen deze tegenstander moest gebeuren. Volgende ronde een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Assen 2 en dan moet het toch echt beter. Komt allen, zou ik zeggen tegen de spelers van TAL 1.

Natuurlijk, als TAL 2 zijn zegereeks doorzet en kampioen wordt, mag TAL 1 best degraderen. Maar tegen concurrent ESG 1 wordt pas in de laatste ronde van klasse 5 gespeeld. En dan heeft TAL 1 nog één wedstrijd in het verschiet om het seizoen goed te maken. TAL 2 boekte een forse 6,5 – 1,5 winst tegen Staunton 3, opgezet als jeugdteam, maar toch grotendeels bevolkt door spelers van gevorderde leeftijd; enkele jeugdspelers zijn al verhuisd naar hun 2e team, zoals TAL 1 al heeft moeten ervaren. Het werden al snel 4 overwinningen en daarna een remise om de zege vast te leggen. Vervolgens nog twee overwinningen. We zijn een half bordpuntje ingelopen op ESG 1 en staan nu bijna samen op kop. Dat wordt nog spannend. Volgende ronde spelen we thuis tegen Mid Fryslân 1.

TAL 3 moest op reis naar Deventer, de favoriete bestemming van teamleider Ramon. Met enige moeite kreeg hij zijn 8 spelers bij elkaar. Toch werd er weer goed gescoord al werd het geen overwinning. Met 4 – 4 blijft het team aan kop samen met Assen 3. Wel heeft medekanshebber De Paardensprong een wedstrijd minder gespeeld. Ook hier dus spanning. Volgende ronde thuis tegen Assen 3. Dan komt er wat meer duidelijkheid.

Vorig seizoen hadden we één keer de drie teams samen thuis – dit seizoen maken we dat drie keer mee. 25 november is de eerste keer. Altijd een uitdaging om dat in goede banen te leiden, maar de vorige keer ging het perfect.