In de lokale media

 

De Steenwijker schakers sloten de wintercompetitie af met een spannende slotronde. Immers daarin moest beslist worden welke acht spelers gaan strijden om de titel clubkampioen 2023.

Dick Stavast was al geplaatst en dat hij moest berusten in remise tegen huidig kampioen Auke van Urk, die daarmee ook zijn plaats bij de elite groep zeker stelde, was dan ook geen groot nieuws. Nick Jhirad was verhinderd te spelen maar ook al zeker van deelname. Jan Bijker en Hans Kemperman hadden beiden aangegeven door vakanties niet te kunnen en zullen deelnemen aan de play-offs en beƫindigden hun laatste partij met remise.

Dick Teunis won van de jeugdige Pelle Sassen , Peter de Korver versloeg jongeman Anton Ponne en Meine Wassenaar bezorgde Robert Rubertus een nul. De drie winnaars plaatsen zich daarmee definitief bij de laatste acht.

De 16-jarige Xaveer Blok eiste plek 7 op door Ramon Kuiters te verslaan. Hij speelt met de maand beter en kan beslist voor verrassingen gaan zorgen, evenals overigens Dick Teunis die in kort tijdsbestek 2x won van Van Urk.

Dan het gevecht om de laatste plek: Geert Duiven hield Jon Derks op remise, Henk van Dijk kreeg om de oren van Lauren Vis, Roel Kreulen pakte het volle punt tegen Gerbrand Wijbenga en Lieuwe Cnossen won van Peter Louwet.

De winst van deze twee laatsten schoot echter net te kort. Ondanks zijn verlies bemachtigde Henk van Dijk de laatste stoel in de play-offs en hij zal daarin aanzienlijk beter moeten spelen dan hij de laatste weken deed wil hij daarin verder komen dan de staartpositie.

De overige schakers beginnen over 2 weken de strijd om de lentetitel. Derks, Kreulen, Cnossen, Kuiters, Vis zijn daarin de “te kloppen” mannen.

Komende dinsdag worden laatste ronden van de Rapidschaakcompetitie gespeeld. Na 8 ronden staat Henk van Dijk fier aan kop met 6,5 punt gevolgd door Meine Wassenaar met 6. Nick Jhirad en Ramon Kuiters hebben 5,5 punt en daarna volgt een peleton van 5 met 5 punten: Dick Teunis, Jon Derks, Xaveer Blok, Lauren Vis en de Meppeler Henk Vosmeijer. Zelfs Auke van Urk met 4,5 en regerend kampioen Matthijs Kuijpers met 4,5 zijn nog niet kansloos voor de titel.