Verrassende teamresultaten

Dinsdagavond 22 januari 2019 stond in het teken van de sneeuw. Met enige bange voorgevoelens reed ik kalm aan naar Onna, met onderweg allerlei smartphonegeluiden waar ik niet op kon reageren. Gelukkig viel het erg mee. Beide bezoekende teams kwamen opdagen en op één na alle ingeplande eigen schakers waren op tijd van de partij.
Verrassend waren de uitslagen van de teamwedstrijden wel. Ons 4e team won met maar liefst 4 - 0 van Mid Fryslân 4 en staat nu aan kop in klasse 3C. Team 1 speelde voor de beker tegen Bakkeveen 1. Een overwinning werd verwacht, maar dat pakte anders uit: met 1,5 - 2,5 kon Bakkeveen met een goed gevoel huiswaarts keren door de besneeuwde landschappen van de Friese wouden. Onze bekeravonturen zijn daarmee voor dit jaar tot een wat vroeg einde gekomen.
Na 4 ronden FSB-competitie (3 voor teams  4 en 5):
Steenwijk 1, hoewel 3e op grond van ratinggemiddelde, moet proberen aan degradatie uit de hoofdklasse te ontsnappen. Auke van Urk heeft hier het beste resultaat staan met 2 uit 4.
Steenwijk 2 heeft een zwaar programma gehad en heeft nog goede kansen op handhaving in de 1e klasse. De beste score is voor Henk van Dijk met 2,5 uit 4.
Ook Steenwijk 3 heeft de sterkste tegenstanders al grotendeels gehad en speelt voor een verder verblijf in de 2e klasse. Afgetekend de beste score is hier voor Frans van Emst met 3 uit 4.
Een heel ander verhaal is dat van Steenwijk 4 dat fier aan kop staat in klasse 3C met 1 wedstrijd minder gespeeld dan de naaste concurrenten. Als de volgende (uit)wedstrijd tegen NEO 2 ook nog wordt gewonnen is het kampioenschap wel zo ongeveer binnen, want de twee laatste tegenstanders zijn wat minder sterk. De maximale prestaties werden hier geleverd door Martinus Scheeringa en Ingrid Jansen: elk 3 uit 3.
Steenwijk 5 heeft zich opgewerkt naar een middenpositie in klasse 3B en scoort met veel vechtlust duidelijk boven zijn ratingcijfers. De beste resultaten zijn hier voor Peter Louwet (2,5 uit 3) en Marius Bijkerk (2 uit 3).
Alle teams hebben nog 3 ronden te gaan; de laatste ronde wordt gezamenlijk gespeeld bij een van de deelnemende verenigingen (resp. Philidor, Bakkeveen, Westergoo, Bakkeveen en Hynstesprong).