VERSLAG FSB-VERGADERING

Wedstrijdleider en voorzitter woonden de FSB-vergadering van 28 september j.l. bij;  de belangrijkste punten/beslissingen zijn:

 

Henk van Dijk is benoemd tot competitieleider van de FSB;  het bestuur is overigens nog zeer incompleet want de secretaris was al een jaar geleden niet herkiesbaar en de jeugdleider is tussentijds afgetreden; er zijn kandidaten "in beeld";

Steenwijk1 speelt in een groep van 7 teams, Steenwijk3 in een poule met 8 teams (dus dat wordt met een kleine bezetting  nog lastig !!) en voor Steenwijk2 is het nog afwachten; Het bekerteam speelt tegen de winnaar van de voorronde tussen DSC en Tolsma;

Er is een klok beschikbaar voor de club die procentueel de meeste nieuwe leden aantrekt (WES maakt een goede kans dunkt me).

Namens de  KNSB(werkgroep) presenteerden Aart Strik  en Jan Stomphorst het plan voor een nieuwe  opzet van de KNSB-competitie, waarin die losgekoppeld wordt van die van de onderbonden (dus geen promotie meer vanuit of degradatie naar de onderbond) , spelers gerechtigd zijn om zowel KNSB als FSB te spelen zonder  noodzaak van dispensatie, en er  een vrije inschrijving is voor achttallen ( van vereniging of combinaties, wel  leden uiteraard)  in de zaterdagse KNSB-competitie 4e klasse (vooralsnog alleen 4e maar in toekomst wellicht ook 5e etc).  De verenigingen aanwezig op de FSB-vergadering waren in meerderheid voor (ook Sc Steenwijk) deze nieuwe opzet. In december a.s. zal vermoedelijk in de bondsraad de beslissing vallen.

 

Frans van Emst