SCHAAKSIMULTAAN TEGEN DE NEDERLANDS KAMPIOENE

 

Als laatste activiteit in het kader van het 80-jarig bestaan organiseert Schaakclub Steenwijk  in samenwerking mat Accountantskantoor Kreulen te Steenwijk komende dinsdagavond 20 september 2016 een simultaanseance. Om  het  vrouwenschaak te promoten is er voor gekozen  de drievoudig Nederlands kampioene Anne Haast uit te nodigen.

Haast, 23 jaar, won in 2014,2015 en augustus 2016 de titel. Tegenover zich zal zij aan één van de circa 30 borden in elk geval treffen de oud-Nederlands kampioene  van 1968, Ingrid Jansen, thans wonende te Steenwijk. Verder een groot aantal  Steenwijker clubschakers, en gasten van de omliggende verenigingen Meppel, Wolvega, Emmeloord, waarbij – begrijpelijk – de nadruk ligt op deelname van vrouwen en meisjes aan deze unieke simultaanstrijd. Ook zijn een aantal borden gereserveerd  voor huisschakers uit Steenwijkerland e.o.  waarbij ook weer voorrang verleend wordt aan vrouwen.

De aanvang van de wedstrijd is om 19.45 uur in Ons Dorpshuis te Onna, Burg. Stroinkweg  122A. Omdat Accountantskantoor Kreulen  te Steenwijk de avond sponsort is  geen inleggeld verschuldigd.  Om teleurstelling te voorkomen is  tijdige aanmelding wel gewenst, bij fvanemst@home.nl.