Tweede team wint royaal van Emmeloord 2

Nu de FSB de 3e klasse afgeschaft heeft kon ons tweede team dit seizoen vrijuit spelen omdat het jaarlijkse gevecht tegen degradatie niet meer aan de orde was. Voor de laatste ronde tegen Emmeloord 2 stond er dan ook niets meer op het spel. De eerste beslissing viel aan bord 2, tussen Yun Che en Jurjen Dedden. Het zat Yun Che daar bepaald niet tegen, maar het is natuurlijk ook wel zo dat hij zich het best op zijn gemak voelt in een stelling met aan beide kanten allerlei tactische mogelijkheden. De vlam sloeg in de pan op zet 14:Jaap (vdH) zorgde voor 2-0 en scoorde daarmee zijn 4e  winstpunt op rij. Daarmee werd hij de topscorer van het team. Maar er was iets vreemds met zijn overwinning:


Remises van Ingrid en Gerrit zorgden voor een 3 - 1 stand. Ingrid was al snel een pion voorgekomen, maar moest genoegen nemen met remise omdat haar tegenstander de stelling potdicht hield.
Gerrits partij bleef lang in evenwicht, maar ik schrok wel even toen hij in deze stelling na wits 30. Tg3 de dreiging Dxh6 met g5?! wilde weerleggen.. Er volgde 31. h4 f6  32. hxg5 fxg5  33. Dd3 Dh7 34. Dxh7 waarna de stelling weer in evenwicht was. Maar wat als wit nu eens na 31. h4 f6 met 32. f4 verder was gegaan? Dan wordt het een stuk lastiger voor zwart. Nu volgde na dameruil ook nog de ruil van de torens. In het pionneneindspel haalden Gerrit en zijn tegenstander allebei een nieuwe dame en toen vonden ze het welletjes en kwamen ze remise overeen.

Aan bord 3 had Geert een spannend eindspel tegen Leendert Plat. Een voetbalcommentator zou zeggen: een open duel waarin beide partijen voor de winst gingen.Wordt vervolgd