Naar de halve finale!

Deze week maar weer eens wat aandacht voor het vaste bekerteam.
Auke, Henk, Michiel en Marcus waren in de kwartfinale gekoppeld aan De Donger uit Dokkum,
Eersteklasser, maar daar wel aan kop, dus het zou heel best kunnen dat volgend seizoen de rollen omgedraaid zijn.
De eerste beslissing kwam in de partij van Alle Vlasma tegen Marcus:

Dat was een goed begin, en vooral prettig voor Michiel, die gaandeweg de partij overwegend kwam te staan, maar niets beslissend kon vinden tegen de betonnen verdediging van tegenstander Christiaan Houpst.

In de eindstelling geeft Fritz als evaluatie van de stelling ┼ ─ (2.35)  met andere woorden : gewonnen voor wit. Maar laat je hem nu verder spelen, dan komt hij op een gegeven moment met zetten als Ka2 e.d. , wat wil zeggen dat er geen zetten meer zijn die de witte stelling versterken. Het was trouwens maar goed dat Michiel die remise binnen had, want daarna gebeurden er vreemde dingen in mijn partij tegen Olaf Cliteur:

Geen overwinning om trots op te zijn!
Ondertussen had Henk in zijn partij tegen Chris Jolmer Jellema te maken met een hem onbekende openingsvariant, waarvan hij de problemen trouwens prima oploste. Van de vier partijen ging deze het meest gelijk op en toen de vlag gevallen was bij Olaf Cliteur werd de vrede dan ook onmiddellijk getekend.

Dat waren natuurlijk maar 4 partijen van de 18(!) die deze schaakavond te bieden had.
Maar van de wedstrijd van het tweede team tegen Lemmer, die op het nippertje verloren ging heb ik alleen van de partij van Yun Che de notatie gekregen en dus valt daar geen representatief verslag van te maken.