Michiel Rensen prolongeert Snelschaaktitel
 
Was hij vorig jaar nog de grote  verrassing  op de afsluitende snelschaakavond, dit jaar was hij de grote favoriet, en Michiel Rensen maakte die verwachting helemaal waar. Met 10,5 uit 11 en dus slechts 1 remise (tegen Jan de Smidt) prolongeerde hij zijn titel met overmacht. De man die hij in de play-offs om de clubtitel  nog naast zich moest dulden op een gedeelde tweede plaats , Henk van Dijk, liet hij met 8,5 uit 11 ver achter zich. Overigens een knappe prestatie van Henk. Oud-snelschaakkampioenen Auke van Urk en Roel Kreulen werden gebroederlijk derde met 8 uit 11. Weer twee punten lager met 6 uit 11 vinden we hert Onniger team, Jon Derks en Geert Duiven. Geert laat weer eens zien dat hij afgelopen seizoen grote stappen heeft gezet. Oud-kampioen Jan de Smidt die in 2004 de titel won, werd 7de met 5,5 uit 11.  Onder de 50%  eindigden de mindere goden, Frans van Emst met 4,5,  Pieter van der Zee met 3,5, Masrtinus Scheeringa met 3 , Olivier Vernooy met 1,5 en Jaap van der Hulst  met 1 punt. Twaalf deelnemers was al weer een toename na een dieptepunt in 2013.
Zes spelers kozen voor een iets langzamer snelschaak, te weten dat met 2x 15 minuten. Bert Dassen toonde aan dat hij niet voor niets hoog eindigde in de lentecompetitie. Hij won met 5 uit 5, ruim voor Ingrid Jansen die op 3,5 uit kwam. Charrel  Brandenburg eiste de derde plaats op met 2,5 punt en Roelof Kreulen de vierde met 2 punten. De Koning en De Koningin eindigden onderin, maar het was  goed dat ook Koningin Astrid  weer aanwezig was  ( zeker nu het rommelt in het Belgische koningshuis !)
Door  vereniging en Residence De Eese was rijkelijk voorzien in prijzen van een alcoholisch gehalte. Voor jongste deelnemer Olivier was er daarom een snoepzak, en Jaap de Koning kon als notoire voorvechter van de blauwe knoop zijn verrassingsprijs aan zijn Koningin laten.
Donderdag 19 juni start de zomercompetitie op locatie de Bult. In totaal zullen voor de liefhebbers zo'n 10 donderdagavonden met steeds 2 partijen worden uitgezet. Ook niet clubleden, vooruit uit Steenwijkerland,  zijn welkom
 
Dit album bevat 7 foto's en blijft beschikbaar op SkyDrive tot 9-9-2014.
       
. Aanvang 19.45 uur. Enig  WK-voetbalgeluid op de achtergrond  valt niet uit te sluiten.