Zomercompetitie van start ...
 
Met acht, en in de tweede ronde tien, deelnemers is de zomerschaakcompetitie-DeEese van start gegaan. Na loting door Gerald  kon CL Michiel Rensen het fluitsignaal geven.
Jaap van der Hulst hield de kersverse Lentekampioen Wolter Visscher op remise.  Frans van Emst gaf tegen Michiel  bij nadering van het eindspel een cruciale centrumpion weg en gaf op, Jon Derks versloeg Ingrid Jansen en Charrel Brandenburg  behaalde EINDELIJK  de zo fel begeerde overwinning op Gerald Bouw.
In de tweede ronde schoven Jelmer de Goede en Yun-Che Hu ook aan.  Gerald behaalde ditmaal wel remise, tegen Jelmer. Jon won ook zijn tweede partij, van Jaap, en ook Michiel won een tweede maal, van Yun-Che. Charrel kon de stunt tegen Wolter Visscher niet herhalen en  verloo, en Ingrid  had juist te weinig tijd om, het goede plan te bedenken om Frans over de knie te leggen.  Remise.
Ook volgende  donderdagen in juni t/m ver in augustus  kan de liefhebber  's avonds te 19.45 uur  bij Residence De Eese  terecht om een partijtje ( 2x 45 minuten) te schaken . Ook niet-clubschakers  zijn van harte welkom.  Meedoen aan 1 ronde ? Kan ook,  wie er is  speelt mee,  en voorlopig valt er ook nog WK-voetbal te genieten, al dan niet op de achtergrond.  TOT  DONDERDAG !