Schaakpromotor Hans Böhm naar Steenwijk

Internationaal  schaakmeester, schrijver en schaakpromotor  Hans  Böhm  komt op dinsdagavond 17 september a.s. naar Steenwijk op uitnodiging van Accountantskantoor Kreulen.  In de zaal van Residence De Eese  aan de Bultweg 25  zal hij  in samenwerking met Schaakclub Steenwijk een interactieve schaakavond verzorgen waarbij  naast   de historie  van het schaakspel  en de bijzondere kwaliteit en mogelijkheden van de diverse stukken, ook stellingen en problemen zullen worden  doorgenomen.

Böhm  is ook bij het  grotere  publiek bekend door  schaaklessen op radio en TV, en is door de landelijke Schaakbond  aangetrokken als  promotor.  Samen met  (eveneens IM)  Yochanan Afek   werkt  hij aan een boekenserie waarin de afzonderlijke stukken worden behandeld.  PION, TOREN  en PAARD  zijn al gereed en  in november zal  LOPER  verschijnen. Genoemde boeken zijn op 17  september  voor een gereduceerde prijs van 15,-- euro per stuk te koop, desgewenst voorzien van een  kersverse  handtekening  van de auteur.

De avond aan de Bultweg begint om 20.00 uur en is niet alleen vrij toegankelijk voor clubschakers uit Steenwijk en omliggende  plaatsen, maar  ook voor iedere amateur schaakliefhebber.