4 december Rapid toernooi + afscheid Adri

Op dinsdagavond 4 december a.s. organiseert Schaakclub Steenwijk in het Dorpshuis te Onna een RAPID-schaaktoernooi waaraan een ieder die een avondje wil schaken kan deelnemen.

Deze Rapid-avond is de eerste in een serie van drie avonden per seizoen, waarop een andere schaakactiviteit wordt georganiseerd dan de gebruikelijke langdurige partijen in onderlinge of bondscompetitie.

Niet alleen de actieve clubleden kunnen dus deelnemen, maar ook de “slapende”, de van ziekte herstellende, de oud-leden of een andere belangstellende.

Het speeltempo zal zijn 25 minuten per speler, zodat een ronde een klein uurtje zal duren. Ieder speelt 3 partijen in een Zwitsers-systeem.

De eerste partij zal beginnen om 19.45 uur en mensen die niet regulier de clubavond bezoeken worden verzocht hun deelname te melden aan Auke van Urk, tel. 0521-514975 of vanurkdegroot@versatel.nl

Tussen het schaken door zal definitief afscheid genomen worden van oud-voorzitter, thans erelid Adri Maranus, die een week later naar Doetinchem verhuist. Hij zal – zoals dat past bij de tijd van het jaar – zorgen voor een traktatie bij de koffie !