FSB-1e klasse: Steenwijk goed op dreef tegen schaakclub Lasker

Het seizoen begon goed voor de Steenwijker schakers tegen het eerste van schaakclub Emanuel Lasker uit Sint Jacobi-parochie. Adri Maranus opende de score. In een Siciliaanse partij ging hij als zwartspeler in de aanval met een pionnenopstoot die geforceerd tot winst voerde. Auke van Urk kreeg bord een Italiaanse partij op zijn bord die door wit wat tam werd gespeeld. Met een pionnenoverwicht in het centrum legde Auke de basis voor een overwinning. Frans de Groot zette met wit zijn stoere Stonewall op waar zijn opponent zich finaal op stukliep. Bert van Steenbergen etaleerde zijn tactische talenten in een roemrijke aanval met torens en paard. Rob Rietbergen weerde zich uitstekend in het Boedapester gambiet. Rob hield de pion, terwijl er van de snode tactische plannetjes van zwart niet veel terecht kwam. Ook hier winst voor Steenwijk.
Jon Derks en Wolter Visscher aan de borden 2 en 4, gunden de tegenstanders toch ook nog een paar puntjes. De finale was voor Marcus Pliester. Marcus had goed op de tijd gelet, in die zin dat zijn tegenstander in even grote tijdnood kwam als hijzelf. Voor Marcus het ideale klimaat om de tegenstander in een op het eerste oog gelijkwaardig eindspel klem te krijgen. Eindstand: een prachtige 6 - 2 voor Schaakclub Steenwijk.
In de interne competitie werden slechts twee korte partijen. Gerald Bouw probeerde voor het eerst de Bird-opening, hetgeen tegen Roel Kreulen wel een vreemde stelling maar nog geen succes voor wit opleverde. Jaap van der Hulst kwam tegen Martinus met zwart in een kansrijke stelling maar wist de juiste tactische wegen niet te vinden en verloor.