Eerste ronde KNSB

 Landelijke schaakcompetitie ook voor regioschakers van startBuurthuis De Korf bood zaterdagmiddag j.l. onderdak aan de schaakteams van combinatie TAL – Heerenveen-Steenwijk-Woolvega - in de 1e ronde van de landelijk KNSB-competitie. Het nieuw samengestelde team TAL3 was nog “vrij” en voor zowel TAL1 als TAL2 kwamen de tegenstanders uit Zwolle.

Al deze teams spelen in de 4 klasse nadat TAL2 vorig jaar kampioen werd en dus promoveerde.


TAL2 begon tegen ZwolsSchaakGenootschap met een voorsprong doordat Dick Teunis al snel de dame van zijn tegenstander wist te veroveren. Daarna keerden de kansen zich echter en wist alleen Remco Heite nog een remise te behalen. Invaller Xaveer Blok had lang uitzicht op een goed resultaat maar struikelde over een verre vrijpion. Henk van Dijk kwam in een verloren eindspel terecht.


TAL1 startte ook direct met een punt omdat Zwolle-Zuid met slechts zeven schakers aantrad. Anders dan de clubgenoten van team2 wist het de voorsprong evenwel uit te breiden. Met slechts één verloren partij en twee remises werd met 6-2 de eerste overwinning behaald. Namens Steenwijk won Marcus Pliester en scoorde Peter de Korver een halfje.


Op 8 oktober spelen de drie teams van TAL een uitwedstrijd en op zaterdagmiddag 5 november zullen de teams op de vaste thuisbasis in Ons Dorpshuis Onna hun tegenstanders ontvangen. Het zal dan de eerste keer zijn dat het met 3x 16 spelers “volle bak” is in Onna.


Op de foto: overzicht van de wedstrijden in De Korf