woensdag 9 oktober 2019

Onze teams (Steenwijk en TAL): resultaten en prognoses (update)

Niet geheel onverwacht hebben Steenwijk 1 en 5 gewonnen van respectievelijk Steenwijk 2 en 6; in beide gevallen werd het 3 - 1. Verrassend is wel dat Steenwijk 4 met 2,5 - 1,5 wist te winnen van Lege Geaen, dat vorig jaar nog met dezelfde cijfers in Onna Steenwijk 3 versloeg. Een tweede verrassing was de walk-over van Steenwijk 3 ten koste van Emmeloord 2: 4 - 0.
Op grond van de ratinggemiddelden van onze tegenstanders kunnen we de volgende prognoses opstellen:
Steenwijk 1 (1B) is kandidaat voor het kampioenschap.
Steenwijk 2 (1B) heeft een drietal gelijkwaardige tegenstanders waartegen de punten gehaald moeten worden.
Steenwijk 3 (2B) kan voor minstens een 3e plaats gaan;
Steenwijk 4 (2C) voor minstens een 6e plaats.
Steenwijk 5 (3B) zal vermoedelijk in de middenmoot eindigen.
Steenwijk 6 (3B) moet proberen de laatste plaats te vermijden.
Dan krijgen we in november de eerste bekerronde, waaraan we met twee teams meedoen. Steenwijk 1 heeft Mid Fryslân 1 geloot en heeft een redelijke kans op een volgende ronde. Dat lijkt voor Steenwijk 2 niet weggelegd. Lootten ze vorig jaar Philidor 1, dit jaar werd het Lasker 1 - ongeveer even sterk.

TAL 1 is matig begonnen. Met 3 invallers wist het tegen Mid Fryslân, een van de zwakkere teams, niet verder te komen dan 4 - 4. Auke heeft er een mooi verslag over gepubliceerd op de blog van TAL. Toch moet een topplaats, met promotie naar de 3e klasse, er wel inzitten.
In Heerenveen werd inmiddels ook de eerste bekerwedstrijd gespeeld: het werd helaas een 0 - 4 nederlaag tegen Schaakwoude zodat dit avontuur tot een vroeg einde is gekomen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten