Jeugdschaak in Steenwijk



De jeugdschaakcommissie van Schaakclub Steenwijk heeft de activiteiten voor seizoen 2018-2019 op de rails staan.



Op woensdagmiddag 31 oktober a.s. vindt vanaf 13.30 uur weer het schaaktoernooi voor basisscholieren plaats. Plaats van handeling: het gebouw van MeeuwsenTenHoopen op Eeserwold.

Leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 kunnen zich daarvoor (nog) aanmelden via hun basisschool of direct bij de bestuursleden van de schaakclub. Deelname kost 5,-- euro en voor iedere deelnemer is er weer een prijsje, naast de versnaperingen aangeboden door het accountantskantoor.



Gedurende de maanden januari en februari van 2019 organiseert de vereniging een jeugdschaakcompetitie in Ons Dorpshuis te Onna. Dat zal zijn op de dinsdagavonden voorafgaand aan de clubavond. Aanvang 18.30 en einde rond 19.30 uur. Deelname staat niet alleen open voor de basisscholieren uit de groepen 5 t/m 8 maar ook voor leerlingen van de lagere klassen van het voortgezet onderwijs. Bij voldoende belangstelling zal aansluitend in maart nog schaakles gegeven worden op dezelfde avonden, dezelfde tijden. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.



Op zaterdagmiddag 16 februari 2019 zal het inmiddels ingeburgerde familieschaaktoernooi gespeeld worden. Koppels bestaande uit 2 familieleden zullen het tegen elkaar opnemen om de titel Schaakfamilie van Steenwijkerland. Dit toernooi kent al enige jaren vaste deelnemers, maar er is altijd plaats voor nieuwe gezichten. Ook aan dit toernooi zijn geen kosten verbonden.



Tenslotte zal de commissie contact zoeken met de beide scholen voor voortgezet onderwijs in Steenwijkerland. De bedoeling is om op een naschoolse middag in april of mei 2019 een schaaktoernooi te organiseren. Zo mogelijk samen met de activiteitencommissie van de scholieren.