3en en 1en. In totaal 6 uit 20.

Onze eerste teamwedstrijden met alleen viertallen zijn achter de rug. De voorspellingen kwamen voor de twee thuiswedstrijden aardig uit:
Steenwijk 2 - Emmeloord 1, voorspelling op grond van ratings 1,2 - 2,8, werd 1 - 3. Maar met een beetje meer geluk.... Als Dick T. in het eindspel zijn pionnen beter had bewaakt, Henk zijn erg goede stelling niet weer eens in remise had laten verzanden, het stukoffer van Marcus wél correct was geweest....
Steenwijk 4 - Bakkeveen 4, voorspelling op grond van ratings 3,3 - 0.7 werd 3 - 1. Maar als Martinus en Bert niet een toren cadeau hadden gekregen (de tegenstander van Bert riep daarbij ook nog triomfantelijk "mat!")....
Dat laat zien dat bij viertallen de voorspelbaarheid nogal relatief is. Dat is natuurlijk ook wel weer de charme. Bij zeer grote teams zegt de wiskunde van de statistiek dat de teamuitslag dan tevoren vaststaat, al blijven de individuele partijen natuurlijk even interessant.
En dan de uitwedstrijd S.Comb. Leeuwarden - Steenwijk 1, met voorspelling op grond van ratings 1,3 - 2,7, werd 3 - 1. Treurig, dit was op papier de zwakste tegenstander.... Maar gezien de genoemde onvoorspelbaarheid en nog 6 wedstrijden te gaan is er nog geen reden tot wanhoop.
Tenslotte onze teams 3 en 5 die samen in Rijs speelden. 1 punt was hun deel. Eerlijk verdeeld: elk een halfje. Volgende maand gaat ons eerste bekerteam naar Rijs en zal ze daar alsnog een lesje leren!