VERSLAG ALV van de FSB d.d. 19 september 2018


Henk van Dijk en Frans van Emst bezochten die ALV. Henk in zijn hoedanigheid van CL van de FSB (en voorzitter van de vergadering).

Van direct belang voor onze leden:

  het competitiereglement van de FSB is herschreven; het speeltempo wordt 90 minuten + 30 seconden per zet; beide spelers moeten blijven noteren!

  voor de bekercompetitie kunnen meerdere teams per vereniging zich inschrijven; het speeltempo bij uitvluggeren wordt 3 minuten + 2 seconden per zet;
   Steenwijk 2 speelt thuis tegen Philidor 1 ( !), en Steenwijk 1 uit tegen  Rijs 2;

  er is ruime tijd besteed aan de presentatie door bestuur en actieve FSB-ers van een nieuwe opzet van bestuur en organisatie van de FSB;  zo als het nu gaat ( geen voorzitter, geen jeugdleider) zit de FSB op een dood spoor; alle hulde voor de huidige 3 bestuurders, maar er zijn zeker 10 personen nodig die actief, gezamenlijk, met een beleidsplan voor 3-5 jaar de taken oppakken die nodig zijn om de FSB levensvatbaar te houden ( o.a. jeugd, ledenwerving, sponsoring, public relations, samenwerking andere bond(en)).
   De presentatie wordt gestuurd naar de secretarissen en het is goed dat die op onze site komt zodat de leden er hun zegje over kunnen doen. In het voorjaar van 2019 komt er een extra ALV om besluiten te nemen.

21 september 2018,   Frans van Emst