Koffiehuisschakers in Nijenstede sluiten zomercompetitie af


Donderdag 27 september werd  In horecaruimte De Gouden Engel van Zorgcentrum Nijenstede  aan de Bogermanstraat te Steenwijk  de laatste ronde van de zomercompetitie afgewerkt. Roelof Kreulen won van Gesinus Aalberts,  nieuwkomer Marius Bijkerk legde zomerkampioen-2017 Jaap de Koning figuurlijk over de knie en Wim Rehorst liet zich niet opnieuw verrassen door Lily Zoer.  Daarmee won hij na zijn zege in de wintercompetitie 2017-2018 ook de aansluitende zomeruitgave met liefst 6,5 uit 7.
Frans de Groot en Frans van Emst speelden beiden te weinig  partijen – minimaal de helft van het aantal ronden is vereist – om in de einduitslag opgenomen te worden. Achter Rehorst  eindigde Roelof Kreulen als tweede  met 5 uit 10, nipt voor Jaap de Koning met 3,5 uit 8.
Van Bijkerk wordt verwacht dat hij in de komende wintercompetitie, die start op  donderdagochtend 11 oktober 2018, hoge ogen gaat gooien in de strijd om de titel. Op 25 oktober en zo verder om de  14 dagen worden  de volgende ronden gespeeld.
De  schaakbijeenkomsten zijn dus op de donderdagochtenden, vanaf  half  tien, om de 14 dagen  en in de  oneven weken. Het initiatief van Nijenstede om in samenwerking met Schaakclub Steenwijk haar horecaruimte  beschikbaar  te stellen voor  schaken in een ongedwongen sfeer  startte in 2016 en is tot heden een succes gebleken.  Iedere  schaker, vooral degene die niet in clubverband speelt, is welkom. Opgave vooraf is niet nodig: stap gewoon binnen in De Gouden Engel van Nijenstede.