Familieschaaktoernooi klein maar fijnSchaakclub Steenwijk bood zaterdagmiddag weer haar “specialiteit van het huis” aan, het toernooitje voor gezamenlijk strijdende duo’s uit één familie: één “jonkie” en één “oudere”, meestal zoon en vader. Maar er deed ook een opa mee en verschillende ooms en neven. In het achttienkoppig gezelschap slechts één lid van het vrouwelijk geslacht, maar dat was dan ook niet de minste. Net als vorig jaar zegevierde Dionne Broer in de onderlinge strijd van de jongeren. Hoewel ze slechts één remise toestond, bleef ze toch maar nipt voorop. Want Tobias Verbeek won alles, behalve nu net de partij tegen Dionne, die verloor hij.  “Oudgediende”  Finn Mook werd op een punt achter Tobias keurig derde.
Bij de “senioren” bevestigde Dionne’s oom Jan de indruk die hij vorig jaar al had achtergelaten, namelijk dat hij een beste pot kan schaken. Met twee remises en voor de rest alleen overwinningen liet hij alle concurrenten ver achter zich. Op gepaste afstand met twee punten minder werd Sjoerd Mook tweede.
Bij de optelling van de scores van de jongeren en de ouderen, bleek een verrassend koppel uit de bus te zijn gekomen als “familieschaakkampioen Steenwijkerland 2018”, namelijk Tobias en zijn vader Wouter Verbeek.
Ze deden dit jaar voor het eerst mee. Ze bleven de familie Mook een halfje voor en Dionne en vader Gert Broer een heel punt. Al met al dus een spannende afloop!
De familie Broer verdient een compliment voor haar sportiviteit. Oom Jan speelde samen met neef Tristen en vader Gert met dochter Dionne. Vorig jaar waren oom en nicht aan elkaar gekoppeld en dat stel was toen veel te sterk voor de rest.
Het was een bijzonder gezellige middag, waarin bloedserieus geschaakt werd. De enige domper was dat één duo halverwege moest stoppen, omdat de chauffeur zijn terugtocht naar Emmeloord niet meer durfde uit te stellen vanwege de gestaag neervallende sneeuw.

Hieronder nog wat foto's.