Op 29 augustus a.s. komen wij als leden van de schaakclub weer bij een voor de opening van het nieuwe seizoen met onze jaarlijkse ALV, dit keer weer in Onna.



Voorafgaand nog een berichtje over het seniorenschaak:



De zomercompetitie van het seniorenschaak in Grand-Café De Gouden Engel van Nijenstede aan de Bogermanstraat te Steenwijk loopt ten einde. Enkele vaste spelers namen vakantie, en Wicher Veurman uit Zuidveen moest wegens gezondheidsklachten na enkele ronden verder verstek laten gaan, zodat de titel betwist zal worden tussen een vijftal trouwe deelnemers. Daaronder Wim Rehorst die van de Vijverhof naar Meppel verhuisde maar desalniettemin is blijven deelnemen. Met 3,5 uit 5 staat hij op een score van 70%, goed voor een voorlopige tweede plaats. Roelof Kreulen liet het deze periode wat zitten en staat met 4 uit 8 op 50%, terwijl Gesinus Aalberts op een score van 25% staat en Lily Zoer blij is met het halfje tegen Charrel Bruinenberg. Grootste kanshebber op de zomertitel is Jaap de Koning uit Havelte met 6 uit 7. Hij verloor weliswaar van titelverdediger Bert van Steenbergen, maar die was door drukte rond zijn verhuizing naar de Meenthehof niet in de gelegenheid het minimale aantal partijen, nodig voor mededinging naar de titel (de helft of meer van het aantal speeldagen) te spelen, zodat prolongatie van de titel er dit keer niet in zit. Ook nieuwkomer Frans de Groot speelde nog te weinig partijen, maar ook hij kan in de komende wintercompetitie zijn ambities proberen waar te maken.
Die wintercompetitie start op 14 december. Gespeeld wordt op de donderdagochtend op de OMEVEN weken, vanaf 9.30 uur . Nieuwe deelnemers zijn uiteraard welkom en kunnen zonder vooraanmelding ingedeeld worden.

Frans van Emst