Dick Stavast voor vijfde keer op rij Fries kampioen 60+

 

Dick Stavast is er in geslaagd voor de vijfde keer op rij Fries kampioen te worden bij de 60-plussers. Hij verloor geen enkele partij en met twee remises kwam hij uit op 6 uit 7.

In de laatste ronde volstond remise tegen Jan Lootsma uit Sneek, omdat in de onderlinge partij tussen de beide andere kandidaten voor de titel,  Maarten Etmans  en Auke van der Heide, beiden uit Leeuwarden, laatstgenoemde weliswaar won maar toch op een half punt  achterstand met de tweede plaats genoegen moest nemen. Lootsma en Etmans werden gedeeld derde met 5 punten.

Henk van Dijk hield Hette van Popta uit Heerenveen op remise, en eindigde net als Auke van Urk op 4,5 uit 7. Auke dacht tegen Pieter de Boer uit Workum
 
 
 
 
met een stukoffer de vijandelijke verdediging te kunnen slopen omdat hij een toren en paard “buiten spel” had gezet. In de afwikkeling ging het echter fout en daarna was remise het hoogst bereikbare.  De Boer hield er een gedeelde eerste prijs in groep B aan over. Frans van Emst kon het niet bolwerken tegen Hein van der Wijk uit Heerenveen en Roelof Kreulen ging ten onder tegen Sytze Faber uit Leeuwarden.  De jaren beginnen te tellen, en dit was de laatste keer, aldus  Roelof die ruim 10 jaar van de partij was op dit toernooi.