woensdag 2 november 2016

We bekeren verder! Ons derde wacht nog op zijn eerste zege.

Na een zware strijd heeft ons bekerteam uiteindelijk de volgende ronde gehaald tegen Jurjen Tolsma uit Stiens. Net als in de twee voorgaande jaren begonnen we de eerste ronde met een uitslag 2-2, gevolgd door vluggeren. Vorig jaar liep dat laatste slecht af. Nu, evenals twee jaar geleden tegen Philidor, werd het vluggeren ook weer 2-2 en gingen we door omdat het 4e bord in de reguliere fase dan afvalt. Daar had Jan de Smidt verloren wat gecompenseerd werd door een winst op het eerste bord van Matthijs Kuijpers. Henk van Dijk en Jon Derks hadden een betere stelling maar moesten uiteindelijk in remise berusten. Doordat Jon en Jan daarna het vluggeren wel wonnen was de volgende ronde bereikt. De volgende tegenstander is Sneek, dat Mid Fryslân uitschakelde.

Won Steenwijk 3 vorig jaar nog tegen DSC Drachten 3 met 3-1, deze keer was het omgekeerd. Twee remises werden behaald door Roelof Kreulen en Hans Meinen. Peter Louwet en Jelmer de Goede moesten in een nederlaag berusten.

Dinsdag 15 november was, thuis, ons eerste team aan de beurt tegen Rijs - dat ligt in het mooie Gaasterland. Het werd een forse overwinning zonder verliespartijen. Matthijs, Henk en Pieter moesten een remise accepteren, de anderen (Dick, Auke, Jon, Roel en Ingrid) wonnen dus. Op de website van Rijs is een prachtige fotoserie te zien: https://goo.gl/photos/Wp99UHExLTFf4E6i9Dinsdag 1 november reisde ons derde team af naar het verre Dokkum. Er werd met 2 punten verschil verloren. Dat was dus 3-1 voor thuisclub De Donger. Onze eer werd gered door Peter Louwet (ja, het rijmen moet alvast worden geoefend!). Teamleider Hans Meinen en zijn oudste en jongste ploeggenoten Roelof Kreulen en Jelmer de Goede konden het niet bolwerken.


Ons tweede team opende de nieuwe cyclus op donderdag 27 oktober met een uitwedstrijd in Lemmer waar met kleine cijfers werd verloren: 5-3. Gerrit Schoenmaker en Martinus Scheeringa wonnen. Haijo de Vries en reservespeler Geert Duiven (die captain Frans van Emst verving) maakten remise. Jan de Smidt, Bert Dassen, Jaap van der Hulst en invaller Roelof Kreulen moesten de vlag strijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten