Video Eeuwig Schaak (Henk van Dalen 50 jaar lid)Al een tijdje staan onder het hoofdje "Service" twee links. Eentje gaat naar de meest recente KNSB-ratinglijst van onze club en de andere naar een videopresentatie over "Henk van Dalen 50 jaar lid". Die laatste link is een hele tijd onbruikbaar geweest omdat de maker ervan, Frits Boersma, de film niet meer op een website had staan. Gelukkig had onze voorzitter nog een dvd, die ik gebruikt heb om de film weer toegankelijk te maken voor de bezoekers van onze site. De link werkt nu dus weer!
Voor wie is de film (van bijna 25 minuten) vooral interessant? In de eerste plaats natuurlijk voor onze leden die Henk van Dalen nog hebben meegemaakt. Maar eigenlijk ook voor de nieuwere leden: ze zien als entourage de oudere versie van het dorpshuis Onna en de jongere versies van een aantal leden die ook nu nog actief zijn. Zo speelt Henk van Dalen zelf tegen Roelof Kreulen en er wordt ook een partij Jon Derks  -  Auke van Urk gespeeld. Andere huidige leden die figureren zijn o.a. Wolter Visscher, Frans van Emst, Jaap van der Hulst, Gerald Bouw en Jan de Smidt. Je zou trouwens niet zeggen dat het 12 jaar geleden is dat de film werd opgenomen, want de genoemden zien er bijna allemaal nog precies zo uit!  Wat wel veranderd is (behalve het dorpshuis): ze spelen met tikkende klokken met klassieke uurwerkjes erin.... wat vreselijk ouderwets!
Ook interessant is de film voor degenen die het Steenwijk van de jaren 50 en 60 nog kennen, zoals ik. Kunstschilder Scheps, eten bij Osse, het "Tranendal", het zijn allemaal vertrouwde begrippen voor mij.
Komt dat zien (en horen)!