Familieschaaktoernooi voor herhaling vatbaar

Schaakclub Steenwijk was afgelopen donderdag jarig: ze werd tachtig! Daarom hield ze zaterdagmiddag een klein, maar heel speciaal toernooi. Duo's uit één gezin of uit één familie namen tegenover elkaar plaats aan het schaakbord. De jongeren speelden tegen de jongeren, de ouderen tegen de ouderen.

Elk stel trof alle andere paren als tegenstander, iedere ronde duurde een kwartier. De hoeveelheid deelnemers viel wat tegen, maar de gezelligheid vergoedde veel en de strijdlust deed de rest.

Het koppel neef Dinand Groen en oom Bert Ploer bleek met kop en schouders boven de anderen uit te steken. Met tien punten hadden zij aan het eind twee-en-een-half punt voorsprong op de broers Mark en Tim Duiven en drie op zoon Finn en vader Sjoerd Mook.  Daarna volgden gedeeld Van den Boogert junior en senior (Sebastiaan en Philip) en het tweede team van de familie Groen, zoon Allard en vader Gerwin. Die bleven weer nipt voor Thomas en zijn pa Florus van Emst en Paolo Cornelissen met oom Henk uit Arnhem.

Een aparte prijs voor de jongeren onderling ging naar Tim Duiven met vijf punten. Evenveel als Sebastiaan van den Boogert, maar die had hun onderling duel verloren. Eigenlijk had Gerald Bouw de hoogste score, maar die telde als "oudere jongere" niet mee. Bovendien is hij geen huisschaker, maar lid van de schaakclub. Hij deed buiten mededinging mee, in een koppel met zijn verenigingsmaat Jaap de Koning, in dit gezelschap met afstand de oudste "oudere" …