Auke en Wolter lijken op weg naar herovering van de titels
Omdat Geert zich toch nog tijdig kon losmaken van zijn bedrijf kon de zevende ronde in de play-offs alsnog volledig gespeeld worden. Toen Michiel de eerste zet deed tegen half negen waren Auke en Jon al ver gevorderd in hun vierpaardenspel waarin Auke wat slapjes speelde en de zwarte aanval over zich heen zag komen. Henk van Dijk speelde zijn privé-variant van het klassieke Schots waarin Jan de Smidt tot en met de 10e zet de theorie volgde. Een bloedlinke stelling voor wit was het gevolg en Jan offerde en waar dat in het Schots meestal goed is, was het dat hier niet. Henk consolideerde de winst en Jan gaf op. Jon had ondertussen niet de juiste offers gevonden om over de witte koning heen te walsen. De aanval verwaterde en na afruil van de lichte stukken waren beide spelers tevreden met remise. In de Siciliaanse draak die Geert in petto had rukte Michiel op met zijn h-pion. De zwarte loper moest terug naar f8. Toen Geert liet inslaan op f7 was zijn rokademogelijkheid verloren, terwijl wit heerste op de open d-lijn. Geert vond nog lang verdedigende zetten maar ging uiteindelijk mat. Auke houdt de kop met 1,5 punt voorsprong op Henk en Michiel.
Lentekoploper Wolter kwam niet aan een tegenaanval toe tegen de Hollandse opening van Frans van Emst. Zijn aanval met dame naar g4 liep echter ook vast doordat zwart een toren naar f6 stuurde. De open c-lijn gaf wit mogelijkheden het initiatief te houden, maar na afruil van het aanvalspaard op e5 resteerde een spel met lopers van ongelijke kleur en daarin zag Frans geen heil, zodat de vrede werd getekend. Wolter blijft op plaats één maar Jaap van de Hulst zit hem weer op de hielen na een overwinning op Martinus Scheeringa. Daar zag het heel lang niet naar uit want Martinus kwam goed uit de Grob-opening en kreeg een prachtige aanval met beide torens en lopers. Op het nippertje redde Jaap zich en remise lag voor de hand maar Martinus wilde meer. Toen keerden de kansen: wit kon zijn loperpaar niet houden, de zwarte torens werden verbonden , wit verloor materiaal en de partij. Bert Dassen moest zijn mooie positie verdedigen tegen Roel Kreulen. Hij koos voor zijn favoriete Franse verdediging . Het ging gelijk op totdat wit de loper op e6 kon slaan waarna met f7 teruggeslagen moest worden. Zwart probeerde met een aanval nog de aandacht van de zwakke pion op e6 af te leiden, maar dat was tevergeefs. Jaap de Koning had zich voorgenomen nu eens een partij van het begin tot het einde goed te spelen. Dat deed hij tegen Roelof Kreulen . De rokades werden veronachtzaamd, alles ging op de aanval en met een sterke combinatie viel Roelofs dame na aftrekschaak met een wegspringend paard. In de analyse bleek dat Jaap zelfs op 3 manieren de dame kon winnen. Na 21 zetten was het uit. Ingrid Jansen en Charrel Brandenburg speelden Philidor en het langst. Ingrid offerde prematuur een loper hetgeen volledig fout bleek toen Charrel plotsklaps 2 stukken tegen 2 pionnen bleek voor te staan. Deze offerde op zijn beurt een stuk terug tegen 2 pionnen en moest vervolgens met een vol stuk meer de partij afmaken. Het zoeken naar de winnende combinaties in het middenspel vergde echter veel tijd, te veel, want voordat hij de winst kon pakken ging Charrel "door de vlag". Gerrit Schoenmaker had inmiddels Jelmer de Goede laten zien hoe je met de Caro-Kann de witte aanval kunt bestrijden. Jelmer verspeelde in de opening een stuk, en in het eindspel nog een. Opgave was het enige dat restte. Dimitri Delsman overspeelde Gerald Bouw in het Italiaanse Evans-gambiet, en Olivier Vernooy won van Oeds Dijkstra. Die was weliswaar het meest in de aanval, maar Olivier raakte daarvan niet onder de indruk. Hij verdedigde zich goed en wist in de eindfase een loper te winnen. Oeds zette alles op alles om zijn vrijpion naar promotie te voeren, maar overzag daarbij een aftrekschaakje dat een volle toren kostte. Aan de staart van het peloton vechten Jelmer en Gerald om de rode lantaarn, samen met John Folkers .
Inmiddels hebben een 4-tal spelers laten weten de rest van de lentecompetitie te laten schieten: Yun-Che en Marcus vanwege het werk, en Pieter en Ingrid vanwege vakantie. Er kan dus nog een mooie strijd ontstaan om de eervolle 5e plek.