ENTHOUSIASTE SCHAAKLEERLINGEN GEZOCHT …

Bij het lezen van dit bericht komen wellicht jeugdherinneringen aan een partijtje schaak met Opa, tante, vader of vriend weer boven. Hoe mooi was dat spel toch met z’n onuitputtelijke mogelijkheden, het strijden met open vizier, zonder kaarten achter de hand.

Het kwam aan op creativiteit, het vinden van evenwicht tussen aanval en verdediging, het zoeken van uitwegen uit gecompliceerde situaties en ….. tegen je verlies kunnen.

Je sloot je af voor de buitenwereld en concentreerde je helemaal op dat ene probleem voor je op het bord, en de uren vlogen voorbij.

Of misschien bent U nog zo jong, dat je nog niet spreekt van jeugdherinneringen. Misschien ook kent U het schaakspel met z’n veelzijdige uitdagingen nog niet. Ook dan: geen nood, want …

Schaakclub Steenwijk biedt met ingang van het seizoen 2008-2009 de mogelijkheid om Uw kennis van het edele schaakspel op te halen, te verdiepen of alsnog te verwerven.

Nieuwkomers zullen bij voldoende belangstelling in groepen van gelijke kracht ondergebracht worden voor onderricht door een meer ervaren schaker, en - desgewenst - voor onderlinge krachtmeting.

Overwin eerst je schroom, en kom dan vaststellen dat het spelniveau van clubschakers lager is dan de wekelijkse krantenberichtjes de buitenwereld willen doen geloven.

De kosten voor 35 avonden leer- en speelgenot zijn zeer beperkt, en de locatie is Ons Dorpshuis te Onna, op dinsdagavond.

Aanmelden bij:

Auke van Urk, Bakkersveld nr. 69, Tuk, telefoon 0521- 514975,

e-mail: vanurkdegroot@, (secretaris)

of Frans van Emst, Het Schar 49, Steenwijk, tel. 0521-517497,

e-mail: fvanemst@home.nl (voorzitter)