Good-old Auke van Urk gaat er van door met de beker...

 

Competitieleider Geert Duiven had al aangegeven dat op deze laatste van drie rapidschaakavonden nog veel mogelijk was, en dat bleek ook afgelopen dinsdag in Onna. Van de 3 koplopers met 6 uit 8 moest Peter de Korver verstek laten gaan zodat hij bij voorbaat zou stranden op 8. Aan Nick Jhirad en Auke van Urk de opdracht om dus minimaal 2,5 te scoren op deze afsluitende avond. Dat lukte Nick niet: hij verloor van Xaveer Blok en Lauren Vis.

Lauren werd trouwens de verrassing van deze avond want geen enkele andere deelnemer scoorde 4 uit 4. Met 3,5 was Frank Thuring dichtbij en hij was ook degene die Auke van Urk – na 3 overwinningen – in de allerlaatste ronde een nederlaag bezorgde.

Toen was het nog even billenknijpen voor Auke want Xaveer was hem in ronde elf tot 1 punt genaderd met eveneens 3 overwinningen en zou met winst in de laatste ronde ook op 9 punten eindigen. Daar stak Roel Kreulen echter een stokje voor door te winnen en zichzelf daarmee en-passant een gedeelde 2e plaats te bezorgen.

Uittredend kampioen Meine Wassenaar moest één avond verstek laten gaan en eindigde op 6,5 punt en een gedeelde tiende plaats, en de nummer 2 van vorig jaar Ramon Kuiters kwam uit op 6 nadat ook hij een avond moest laten lopen.

De gebroeders Sassen moesten passen in dit geweld. Pelle kon 2 punten toevoegen aan zijn totaal en eindigde op 7,5 punt en de achtste plaats, terwijl Jibbe het moest doen met 2 afwezigheidspunten en een totaal van 7.

Dick Teunis had niet zijn avond: hij bleef op 5 na 4 verliespartijen. Lichtpuntjes waren er in de personen van Jord Broers en Piet Nijenhuizen, die beiden alleen de laatste avond meespeelden maar daarin wel 3 uit 4 scoorden.

In totaal speelden 41 schakers één of meerdere avonden mee en kan de vereniging terug zien op een zeer geslaagde rapidschaakcompetitie 2023-2034.