Persbericht voor de lokale kranten

 

Na 5 ronden nacompetitie van Schaakclub Steenwijk tekenen zich al enkele duidelijke ontwikkelingen af .

Regerend kampioen Auke van Urk begon overtuigend maar moest vervolgens 2 nederlagen slikken, en wel tegen de “verrassingen” van het seizoen, te weten Dick Teunis en Xaveer Blok. Deze jeugdspeler heeft de lessen die hij van leermeester Van Urk kreeg goed begrepen. Oud-kampioen Dick Stavast liet zich nog niet verrassen en met 3 overwinningen en 2x remise ( Van Urk en De Korver) gaat hij aan kop, nipt voor Teunis die ook 3 keer won maar naast een remise tegen Henk van Dijk verloor van Stavast. Van Urk en Blok staan derde met een score van 50 % ( 2 gewonnen, 1 remise, 2 verloren) . Nick Jhirad kreeg al 3 nullen te verwerken en heeft net als Henk van Dijk 1 punt uit 4.

De stand is vertekend door het feit dat Peter de Korver (nu 5e met 2 punten) en Meine Wassenaar ( nu 8ste met een half punt) nog maar 3 van de 5 partijen speelden.

In de lentecompetitie – waar ook alleen bij winst of remise punten te verdienen zijn – is het dringen aan de top: nieuwkomer Louis Beuving voert met 45 punten uit 4x winst en 1x remise de lijst aan. Albert Hassing volgt met 40 punten uit 4 overwinningen. Ook nieuwkomer Kristian Bokhorst verrast met 35 punten uit 3x winst en 1x remise. Ook 35 punten hebben de “oudgedienden” Jon Derks, Matthijs Kuipers en Gerbrand Wijbenga , elk na 2 x winst en 3x remise. Van hen mag verwacht worden dat ze de komende weken de nieuwkomers “mores” leren. Alle zes hebben ze nog geen partij verloren.

Yanniek Liefting en Peter Louwet zitten met 30 punten en 3x winst maar ook al 2 resp. 1 verliespartij op de wip.