Steenwijk 1 is een ronde verder in de FSB-beker

De laatste jaren hadden we soms de pech om in de eerste ronde al een tegenstander te treffen die wat te sterk voor ons was, maar nu zijn we dan toch door naar de tweede ronde. Lemmer was geen tegenstander om te onderschatten. Aan hun eerste bord speelde Jan Holtrop, die we nog kennen als onze snelschaakkampioen in 2015 (zie onze erelijst). Hij hield Peter de Korver op remise. Henk van Dijk had wat moeite om zijn betere stelling te verzilveren, nadat Auke van Urk en Nick Jhirad hun tegenstanders al verschalkt hadden, maar het lukte hem uiteindelijk toch. Eindstand 3,5 - 0.5.

De tweede ronde wordt dan wel meteen een treffen tegen bekerfinalist 2020 DTK (De Twee Kastelen) uit Buitenpost. Een uitdaging zullen we maar zeggen.

Steenwijk 2 neemt het binnenkort thuis op tegen Westergoo uit Bolsward. Winst is zeker niet vanzelfsprekend maar zal dan mogelijk uitmonden op een tweede ronde tegen een team dat ook kandidaat is voor de bokaal: De Rode Loper, een nieuwe club die gevormd is rond de gelijknamige "passage" in de Leeuwarder binnenstad van FSB-voorzitter Jan Hibma.