donderdag 18 maart 2021

Schaakjaar

 

Clubleden,  afgelopen week is het 52 weken geleden dat de clubavond moest worden afgeblazen vanwege het “op slot gooien” van Nederland als maatregel tegen de Covid-19-pandemie. De strijd om de lentetitel 2020 en de play-offs om de clubtitel gingen niet door. Mede door de zomerstop konden we pas op 8 september weer aan de borden, met de nodige maatregelen.
Was de stilstand destijds 5,5 maand, inmiddels zitten we ook al weer aan de 5 maanden en het hervatten van fysiek clubschaak staat nog niet voor de deur. Er is hoop dat in het late voorjaar of de zomer alsnog enige vorm van competitie of titelstrijd gespeeld kan worden.
 
De eerste 75-plussers onder jullie schaakkameraden hebben een oproep voor vaccinatie ontvangen. Er zullen nog wel nieuwe tegenvallers opduiken maar de weg naar “weer normaal” is ingezet, en daarbij neem ik al genoegen met “normaal” als dat betekent dat er geschaakt kan worden onder dezelfde condities als waaronder we in september 2020 konden opstarten.
 
Er is weinig bestuurlijk overleg dus deze ontboezeming komt geheel voor mijn rekening. Tot spoedig ziens aan het schaakbord,  en blijf in de tussentijd actief, gezond en vertrouwend, Frans van Emst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten