ALLEEN VOOR CLUBLEDEN


We hebben al "de Maranus" en binnenkort kunt U ook beschikken  over "de Marius".

Marius Bijkerk is namelijk aan het knutselen gegaan met wat oude schaakcomputers en heeft met "de Marius" een elektronisch schaakbord ontwikkeld, voor een vriendelijke prijs. Hij wilde zelf altijd al zo'n bord hebben maar vond de prijs te hoog. Inmiddels is prototype-2 gereed.

Er zijn volop keuzemogelijkheden wat betreft de grootte van de borden ( vanaf 40 bij 40 cm) met of zonder coordinaten, kleur van de velden en grootte van de (Staunton) stukken (Koningshoogte 77 t/m 100 mm).
Allerlei combinaties zijn mogelijk. Stel je eigen elektronisch schaakbord samen !

Er zitten 2 leds op het bord die aangeven welke speler aan zet is en de kleur daarvan is ook optioneel. De keuze is uit blauw, rood, wit en groen.

De maker zelf koos voor een zwart bord met blauwe en witte leds (zie boven).

Het bord heeft een usb-mini-aansluiting met een kabeltje met usb-A-male-aansluiting. Een extra usb-kabeltje (voor vergroting van de reikwijdte) kan tegen een kleine meerprijs meegeleverd worden.

Het bord werkt op Windows-10 (en lagere versies) en op Android, via tablet, telefoon, laptop etc.

Voor verdere technische en andere details (engines e.d.) moet je bij Marius zijn, dat gaat mij ver "boven de pet".

De prijzen varieren, afhankelijk van de diverse keuzen, van 250,-- tot 300,-- euro, de levertijd is circa 2 maanden. De voorschotbetaling ( deel van de aankoopprijs van de te assembleren onderdelen) bedraagt 100,-- euro.